Πόσες ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σου μπορείς να θυμηθείς;

Αν είναι λίγες, γιατί συμβαίνει αυτό; Τι θεωρείς πως πρέπει να αλλάξει;

Πολλοί απαντούν λέγοντας «Θα είμαι ευτυχισμένος όταν…», μεταφέροντας την ευτυχία σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Γιατί όχι τώρα; Γιατί πρέπει να περιμένουμε κάτι μελλοντικό για να είμαστε ευτυχισμένοι;

Αλήθεια, τι είναι και από τι εξαρτάται η ευτυχία;

Αν ψάξετε στο ίντερνετ, σε λεξικά και σε βιβλία, θα βρείτε πάρα πολλούς ορισμούς για την ευτυχία. Πολλά έχουν ειπωθεί για την ευτυχία, με λίγα λόγια όμως μπορούμε να συμφωνήσουμε στο εξής:

 εκδήλωση

Ευτυχία είναι η εξωτερική εκδήλωση μιας εσωτερικής κατάστασης χαράς.

Η ευτυχία, δηλαδή, αποτυπώνεται στο πρόσωπό μας όταν μας πλημμυρίζει η χαρά, και αυτό είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να το διακρίνουμε στους άλλους. Λέμε για παράδειγμα, «αυτός είναι ευτυχισμένος άνθρωπος» ή «έχει θετική σκέψη, βρίσκει χαρά σε μικρά πράγματα».

Πώς το κάνουν αυτό, αλήθεια;

Ας δούμε καρέ-καρέ μια συνηθισμένη μέρα, με τις αναποδιές που μπορεί να τύχουν: ας υποθέσουμε ότι ξυπνάς αργά για την εργασία σου, ντύνεσαι βιαστικά, φυσικά δεν τρως πρωινό και τρέχεις να προλάβεις να πας στο γραφείο, όσο μπορείς γρηγορότερα. Και, τι παράξενο, πέφτεις σε μποτιλιάρισμα.

Πώς νιώθεις; Μήπως θυμό και απογοήτευση; Σου έχει συμβεί όλη η υπόλοιπη μέρα να κυλήσει άσχημα και να μονολογείς «Αυτό που έγινε σήμερα μου χάλασε όλη τη μέρα;»

Μήπως τελικά εμείς αφήνουμε συχνά τέτοιες μικρές και ασήμαντες «αναποδιές» να μας χαλάνε τη διάθεση; Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε αυτό;

 Ευτυχία

Πάρτε την Ευτυχία (και τη Ζωή) στα Χέρια σας

Η ζωή είναι μια μέλισσα, με μέλι και κεντρί. Ο καλός μελισσοκόμος πετάει το κεντρί και παίρνει το μέλι.

Ναι, η ζωή μας έχει πολλές όμορφες στιγμές αλλά και πολλές αναποδιές. Αν εστιάζουμε το μυαλό μας στις αναποδιές, η θλίψη θα κυριαρχεί στη ζωή μας. Αν, αντίθετα, εστιάζουμε σε θετικές σκέψεις, η ευτυχία θα μας χτυπήσει την πόρτα.

Και εδώ ερχόμαστε στην εξίσωση της ευτυχίας. Από τι εξαρτάται η ευτυχία; Η ευτυχία εξαρτάται μόνο από τον χειρισμό του μυαλού μας και της καρδιάς μας, δηλαδή των συναισθημάτων μας. Η ευτυχία, λοιπόν, εξαρτάται μόνο από εμάς, κρύβεται μέσα μας!

Ας εστιάσουμε λοιπόν στο μέλι της ζωής και ας πετάμε τα κεντριά, μη δίνοντας παραπάνω σημασία από ό,τι πρέπει σε άσχημες στιγμές που πονάνε ή σε αναποδιές.

Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε τον έλεγχο της ευτυχίας μας στα χέρια μας, μη επιτρέποντας σε εξωτερικούς παράγοντες, άσχημες στιγμές και ανθρώπους που συμπεριφέρονται άσχημα να μας χαλάνε τη μέρα, τη διάθεση, τη χαρά και την ευτυχία μας! 


Πώς να Δημιουργείς Συνέχεια Χαρούμενες Σκέψεις

  • Tip 1: Ελευθέρωσε το μυαλό σου από αρνητικές σκέψεις και ανησυχίες

Αποφάσισε ότι οι αρνητικές σκέψεις σου κάνουν κακό, και πάρε τον έλεγχο της κατάστασης, βάζοντας φρένο σε αυτές τις σκέψεις.

Κάποιοι έχουν βρει χρήσιμο τον διαλογισμό, άλλοι την προσευχή.

Να θυμάσαι ότι η γαλήνη του νου είναι αλληλένδετη με τις θετικές σκέψεις και την ευτυχία, και με επιμονή μπορείς να δημιουργήσεις ένα μοτίβο θετικής σκέψης, «αναπρογραμματίζοντας» τον εγκέφαλό σου. Προτού όμως το καταφέρεις αυτό, πρέπει να διώξεις όλο το περιττό βάρος των αρνητικών σκέψεων.

 στιγμές σε κάθε ημέρα

  • Tip 2: Ψάξε να βρεις θετικές στιγμές σε κάθε ημέρα

Προτού κοιμηθείς, κάνε μια ανασκόπηση της ημέρας που πέρασε και αναζήτησε στιγμές που ένιωσες χαρά ή ικανοποίηση με τον εαυτό σου.

Κάθε μέρα που ξυπνάς σκέψου έναν λόγο που είσαι ευγνώμων.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο ή ανούσιο, με αυτόν τον τρόπο όμως μαθαίνεις τον εγκέφαλό σου να εστιάζει στα θετικά και όχι στα αρνητικά, και με τον καιρό αυτή η διαδικασία θα γίνεται πιο εύκολη.

 της ευτυχίας σου

  • Tip 3: Εντόπισε την πηγή της ευτυχίας σου

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις αναπάντεχη χαρά και ευτυχία, στάσου λίγο και σκέψου τι πυροδότησε αυτά τα συναισθήματα. Ασχολήσου περισσότερο με αυτό που σε κάνει χαρούμενο.

Αντίστοιχα, όταν αισθάνεσαι τη χαρά σου να μετριάζεται, ποια σκέψη ευθύνεται για αυτό; Μήπως κάποιος φόβος ή ανησυχία; Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις; Αν ναι, κάνε ενέργειες για να απελευθερωθείς και να βελτιώσεις την κατάσταση. Αν είναι κάτι ασήμαντο ή δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, μπλόκαρε συνειδητά αυτή τη σκέψη, ακολουθώντας το tip 1.

Ναι, η ευτυχία είναι εφικτή για όλους! Επιλέγουμε να εστιάζουμε σε θετικές στιγμές και δημιουργούμε χαρούμενες σκέψεις, φροντίζουμε το σώμα μας με άσκηση, ισορροπημένη διατροφή και ποιοτικό, καθαρό νερό, και απολαμβάνουμε στο έπακρο κάθε στιγμή της ζωής!

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us