Γήπεδα… κλειστά, πάρκα κλειστά, για παιδότοπους ούτε συζήτηση και, κάπως έτσι #ΜένουμεΣπίτι.

Ή μήπως όχι;

katastasi

Δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά στην όλη κατάσταση! Μην ξεχνάμε πως έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε εικοσιτετράωρα ολόκληρα με τις οικογένειές μας – σαν μια Κυριακή που δεν λέει να τελειώσει!

Τι γίνεται όμως αν έχουμε στερέψει από ιδέες και τα μικρά της παρέας έχουν αρχίσει να κουράζονται από την πλήξη; Τότε είναι καιρός οι μεγάλοι να ξαναγίνουμε παιδιά και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους να διασκεδάσουμε όλοι μαζί σας οικογένεια.

Παρακάτω, θα βρείτε υλικό για έμπνευση!

 

  • 1. Κατεβάστε όλα τα Επιτραπέζια

Πόσα επιτραπέζια έχετε χωμένα πάνω στην ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι και έχετε να τα αγγίξετε χρόνια ολόκληρα;

Ώρα να τα ξαναθυμηθείτε! Τα επιτραπέζια είναι η τέλεια επιλογή για οικογενειακές βραδιές δίχως στρες και έγνοιες. Άφθονο γέλιο με τη σωστή δόση κόντρας και πειραγμάτων και σύντομα θα διαπιστώσετε πόσο ευχάριστα περνά η ώρα!

kataskeves

  • 2. Ρίξτε το στις Κατασκευές

Θυμάστε πόσο σας άρεσαν οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες όταν ήσασταν παιδιά; Καιρός να θυμηθείτε το συναίσθημα!

Πάρτε χαρτόνια, χρωματιστά χαρτιά, κουτιά και μεταλλικές συσκευασίες, ξεζουμίστε τη φαντασία σας και δημιουργήστε από μολυβοθήκες μέχρι κάδρα, από κολάζ με οικογενειακές φωτό μέχρι αεροπλανάκια και καράβια. Κι αν δεν ξέρετε ή δεν θυμάστε πώς, το YouTube να ‘ναι καλά!

  • 3. Ώρα για Οσκαρικές Ερμηνείες!

Ρίξτε μια ματιά σε ό,τι έχει ξεμείνει από πάρτι μασκέ και οργανώστε μια θεατρική παράσταση.

Δεν είναι ανάγκη να το κάνετε… Broadway! Αναπαραστήστε το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών, σκηνές από αγαπημένες τους ταινίες ή κάντε ένα ποτ πουρί από σκηνές με τους σούπερ ήρωες που τους έχουν πάρει τα μυαλά τον τελευταίο καιρό.  Σημασία έχει να γελάσετε και να ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητα των ενηλίκων!

 

  • 4. Οργανώστε ένα Κυνήγι θησαυρού

Δεν έχει σημασία αν το σπίτι είναι μικρό και τα δωμάτια λίγα. Εξάλλου, οι μέρες είναι καλές και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την αυλή – όσοι έχετε φυσικά.

Η διαδικασία είναι απλή. Βάλτε ένα δωράκι σε ένα κάπως δύσκολο σημείο του σπιτιού και σκαρφιστείτε έναν γρίφο ή μια ερώτηση που θα το υποδεικνύει. Στη συνέχεια, πάρτε το χαρτί στο οποίο γράψατε τον γρίφο και κρύψτε τον σε ένα άλλο σημείο του σπιτιού, βρίσκοντας φυσικά και για εκείνο το σημείο μια αντίστοιχη ερώτηση. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να γεμίσετε το σπίτι με στοιχεία και να ζητήσετε από όλους να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό!

Αν θέλετε δε να τους συναρπάσετε λίγο, υποσχεθείτε ένα αρκετά μεγάλο δώρο στον νικητή!

omadika

  • 5. Ομαδικά Γυμνάσια;

Το καθισιό βλάπτει τους μεγάλους και συσσωρεύει ένταση στα παιδιά. Γιατί να μην δοκιμάσετε λίγη ομαδική γυμναστικούλα;

Μια καλή ιδέα θα ήταν λίγο αερόμπικ! Έχει έτοιμα προγράμματα στο ίντερνετ, με μουσική και γυμναστές που σας καλούν να μιμηθείτε τις κινήσεις τους. 20 λεπτάκια θα είναι ό,τι πρέπει για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας και να βοηθήσετε τα παιδιά να ξεδώσουν λίγο και να κοιμηθούν πιο εύκολα το βράδυ.

Σας έκανε κλικ κάτι από αυτά; Να θυμάστε, στόχος είναι να γελάσετε και να περάσετε χρόνο μαζί. Φροντίστε, λοιπόν, η ατμόσφαιρα να είναι χαλαρή και να διαλέξετε κάτι που θα ταιριάζει στην ηλικία και το ταπεραμέντο των δικών σας παιδιών.

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us