Η φροντίδα και το μεγάλωμα των παιδιών δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και δυστυχώς, με το φορτωμένο και γεμάτο απαιτήσεις πρόγραμμα της καθημερινότητας, πολλές φορές αμελούμε να δείξουμε την απαραίτητη σημασία.

Με πολυάριθμες έρευνες να καταδεικνύουν ότι ο πολυάσχολος τρόπος ζωής μας μπορεί να δυσχεραίνει την υγεία της οικογένειάς μας, είναι σημαντικό να θέσουμε γερές βάσεις που να ενισχύουν τις συνήθειες της άσκησης και της υγιεινής διατροφής από νωρίς.

Θέτοντας την υγεία των παιδιών ως βασικό στόχο, αυτοί οι 5 τρόποι σας επιτρέπουν να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν και να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες!

paradeigma

  • Δώστε το παράδειγμα

Οι γονείς έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο και τη μεγαλύτερη ευθύνη, γι’ αυτό, ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι οικογενειακή υπόθεση!

Τα παιδιά είναι πιο πιθανόν να κάνουν υγιεινές επιλογές όταν εσείς δίνετε το παράδειγμα. Λόγω της μιμητικής τους συμπεριφοράς, όσο πιο ενεργητικοί και υγιείς είστε εσείς, τόσο πιο πολύ θα θέλουν να γίνουν και αυτά. Έτσι, προσπαθήστε να κάνετε τη σωστή διατροφή και την άσκηση ένα διασκεδαστικό κομμάτι της καθημερινότητας, ώστε να κληροδοτήσετε στο παιδί σας συνήθειες που θα κρατήσουν για μια ζωή.

drastirioi

  • Κλείστε την τηλεόραση…

… και γίνετε δραστήριοι! Σίγουρα γνωρίζετε για την άμεση σχέση μεταξύ του χρόνου που τα παιδιά κάθονται στην τηλεόραση ή παίζουν video games στον υπολογιστή και της παχυσαρκίας.

Μειώνοντας τις ώρες της καθιστικής ζωής, είναι σημαντικό να θυμάστε πως τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον 1 ώρα φυσικής δραστηριότητας κάθε μέρα. Ο χορός, το ελεύθερο παιχνίδι, τα παιχνίδι με την μπάλα, η ποδηλασία και φυσικά το κολύμπι είναι οι πιο δημοφιλείς και ευχάριστοι τρόποι για να γυμνάζονται τα παιδιά, ενισχύοντας παράλληλα και τη θετική τους διάθεση!

  • Φτιάξτε ένα γεύμα μαζί

Εμπλέξετε και τα παιδιά σας στη διαδικασία του μαγειρέματος! Δεν χρειάζεται να τους μάθετε περίπλοκες συνταγές, αλλά μπορείτε να τους αναθέσετε απλές αλλά ουσιαστικές εργασίες, όπως το να διαλέξουν τα υλικά ή να πλύνουν τα λαχανικά. Δείτε το ως μια ευχάριστη εκπαιδευτική ευκαιρία που μαθαίνει στα παιδιά τη διεργασία που χρειάζεται, από την επιλογή των υλικών μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα, και μετατρέψτε αυτές τις στιγμές σε αξέχαστες εμπειρίες μαζί.

ugieina

  • Περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εφοδιάζει τα παιδιά με όλες τις βιταμίνες, τις φυτικές ίνες, τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζονται για να ενισχύσουν τη ζωτικότητά και την ανάπτυξή τους.

Μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών χρόνιων παθήσεων, όπως διαβήτη, αρτηριακή πίεση και καρδιαγγειακά νοσήματα, στοχεύστε σε 2 μερίδες φρούτων και 5 μερίδες λαχανικών την ημέρα. Ένας τρόπος που θα σας βοηθήσει να το πετύχετε, είναι να συμπεριλαμβάνετε λαχανικά ως συνοδευτικό σε κάθε γεύμα και να έχετε τα φρούτα σε βολική θέση όπου τα παιδιά έχουν εύκολη πρόσβαση.

  • Προτιμήστε το νερό

Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεδιψάσετε, αφού δεν συνοδεύεται από την πρόσθετη ζάχαρη που υπάρχει στα αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την τόση ζέστη και το έντονο παιχνίδι, φροντίστε για τη σωστή ενυδάτωση των παιδιών σας. Για να χαρίσετε μια πιο καλοκαιρινή γεύση στο νερό τους, προτιμήστε να προσθέσετε μερικά κομμάτια από τα αγαπημένα τους φρούτα όπως καρπούζι, ανανά ή φράουλες που θα αρωματίσουν το νερό. 

Κάτι που επίσης θα βοηθήσει τα παιδιά να επιλέξουν το νερό, είναι και οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού της Strauss. Το 78% των πελατών μας δηλώνει πως τα παιδιά τους πίνουν περισσότερο νερό, αποφεύγοντας τα ζαχαρούχα ροφήματα, και αυτό είναι κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους!

Με το πάτημα ενός κουμπιού προσφέρουν πιστοποιημένα τριπλά φιλτραρισμένο νερό, διατηρώντας όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, χωρίς χλώριο και τη δυσάρεστη γεύση του. Με τη δυνατότητα να σας προσφέρουν κρυστάλλινο νερό στη θερμοκρασία που το προτιμάτε, ή ακόμα και τη δημιουργία φρέσκου αεριούχου νερού, οι δυνατότητες που σας παρέχουν ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους!

Δείτε τις συσκευές μας

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us