Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας δεν είναι το ίδιο ισχυρό με αυτό ενός ενήλικα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα μπιμπερό, τα θήλαστρα και άλλα βοηθήματα θηλασμού πρέπει να είναι όχι απλά καθαρά, αλλά αποστειρωμένα πριν από κάθε θηλασμό.

Η πρακτική αυτή μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης και άλλων πιθανών προβλημάτων υγείας.

Ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πάντοτε η σωστή, είναι να την «σπάσετε» σε βήματα, να ορίσετε μια σειρά και να την ακολουθείτε πάντοτε πιστά, μέχρι να σας γίνει συνήθεια.

inner

Πώς να Ετοιμάζετε το Γάλα του Μωρού

 1. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε πλένοντας πολύ καλά τα χέρια σας.
 2. Γεμίστε μια κατσαρόλα με τουλάχιστον 1 λίτρο νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης, αλλά το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ήδη φιλτραρισμένο νερό.
 3. Βράστε το νερό. Αν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, πρέπει να το αφήσετε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία τουλάχιστον 40 βαθμών Κελσίου. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ξαναβρασμένο νερό!
 4. Καθαρίστε και απολυμάνετε την επιφάνεια που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε – π.χ. τον πάγκο της κουζίνας.
 5. Τοποθετήστε το μπιμπερό στην αποστειρωμένη επιφάνεια.
 6. Γεμίστε το μπιμπερό με τη συνιστώμενη ποσότητα νερού. Να βάζετε πάντα πρώτα το νερό! Ελέγξτε δύο φορές για να σιγουρευτείτε ότι είναι η σωστή.
 7. Γεμίστε τη μεζούρα, χρησιμοποιώντας τον σχετικό κόφτη. Μην συμπιέσετε την ποσότητα για να πάρει περισσότερο! Μπορεί να βλάψετε το πεπτικό σύστημα του μωρού, προκαλώντας του δυσκοιλιότητα ή αφυδάτωση. Μην προσθέτετε ζάχαρη ή κάποιο άλλο συστατικό.
 8. Ασφαλίστε καλά το μπιμπερό και ανακινήστε το δυνατά ώσπου να διαλυθεί τελείως η σκόνη.
 9. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν είναι υπερβολικά ζεστό πριν το δώσετε στο μωρό, ρίχνοντας μερικές σταγόνες στο χέρι σας. Μη ζεσταίνετε ΠΟΤΕ το γάλα στο μπιμπερό σε φούρνο μικροκυμάτων!
 10. Αν περισσέψει γάλα στο μπιμπερό, μην το κρατήσετε στο μπουκάλι. Πετάξτε και καθαρίστε καλά το μπουκάλι.

Αν ακολουθείτε πάντοτε τα δέκα αυτά βήματα κατά την παρασκευή του γάλακτος του μωρού, σύντομα θα σας γίνουν συνήθεια και δεν θα τα ξεχνάτε ποτέ.

iStock 1329515446

Υπάρχει κάτι ακόμη όμως που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή…

Μην Χρησιμοποιείτε Ποτέ Εμφιαλωμένο Νερό για το Γάλα του Μωρού!

Πολλοί νομίζουν ότι η χρήση εμφιαλωμένου νερού είναι ό,τι πρέπει για το γάλα του μωρού – αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Οι παιδίατροι απαγορεύουν τη χρήση εμφιαλωμένου νερού για το βρεφικό γάλα, καθώς δεν είναι αποστειρωμένο και συχνά περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού (νατρίου) ή θειικό άλας.

Αντίθετα, μια εύκολη λύση που μπορεί να σας λύσει τα χέρια στην προετοιμασία του γάλακτος του μωρού είναι μια συσκευή Strauss μόνιμα εγκατεστημένη στην κουζίνα σας!

iStock 1076596996

Οι μηχανές Strauss είναι πασίγνωστες για

 • την κατασκευαστική τους υπεροχή,
 • την ευκολία στη χρήση
 • και το εγγυημένα υγιεινό και τριπλά φιλτραρισμένο νερό που προσφέρουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Με ειδική τεχνολογία με λαμπτήρα UV, δεν απαλλάσσουν το νερό μόνο από σκόνη, σκουριά και χλώριο, αλλά και το προστατεύουν αποτελεσματικά από παθογόνα βακτηρίδια και ιούς, διατηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο και ασβέστιο.

Έχουν, ωστόσο, και μια ακόμη μοναδική δυνατότητα: προσφέρουν νερό σε προγραμματιζόμενες θερμοκρασίες, με δυνατότητα αύξησης της θερμοκρασίας του νερού από τους 5 στους 98 βαθμούς Κελσίου σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα!

Παράλληλα, ο ειδικά σχεδιασμένος πτυσσόμενος δίσκος τους επιτρέπει σε πολυάσχολες μαμάδες και… ατζαμήδες μπαμπάδες να γεμίζουν μεγαλύτερα σκεύη (τσαγιέρες, κατσαρόλες για την προετοιμασία του γάλακτος και μπιμπερό) πανεύκολα και με ασφάλεια!

Τέλος, η λειτουργία κλειδώματος Child Protection διασφαλίζει ότι κανένα απρόσεκτο άγγιγμα δεν μπορεί να προκαλέσει ατύχημα με καυτό νερό. Όλα αυτά – με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού!

Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο! Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της Strauss Water Cyprus, η οποία θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή της συσκευής που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές τους ανάγκες, και θα διαμορφώσει μαζί σας ένα  εξατομικευμένο πλάνο αγοράς με μηνιαίες δόσεις!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us