Γιατί; Μα γιατί το νερό αποτελεί τον νούμερο ένα παράγοντα της ζωής και της εύρυθμης λειτουργίας κάθε οργάνου, ιστού και κυττάρου του σώματός μας!

Κι αν δυσκολεύεστε κάπως σε αυτόν τον τομέα, έχουμε συγκεντρώσει 5 δημιουργικούς τρόπους να σας βοηθήσουμε να παρακολουθείτε την ποσότητα νερού που πίνουν τα παιδιά σας καθώς και ορισμένες πρακτικές συμβουλές για να τα κάνετε να πίνουν περισσότερο νερό.

 1. Βεβαιωθείτε για τη Γεύση του Νερού

  Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τα παιδιά έχουν γενικά πιο ευαίσθητη γεύση από τους ενήλικες, και ένα νερό με ιδιαίτερη γεύση ή κακή μυρωδιά (χλωρίου για παράδειγμα) δεν θα τα βοηθά να μάθουν να πίνουν νερό συχνότερα ή σε μεγαλύτερες ποσότητες. Εξακριβώστε λοιπόν την ποιότητα του νερού που πίνετε, κοιτώντας το χρώμα, την καθαρότητά του, τη μυρωδιά και τη γεύση του. Να θυμάστε πως το νερό θα πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ άχρωμο, άοσμο και άγευστο για να είναι άριστης ποιότητας.

 2. Κάντε το Νερό πιο Εύκολα Διαθέσιμο

  Προμηθεύστε το κάθε παιδί με το δικό του παγουρίνο. Φροντίστε να είναι κάτι καλής ποιότητας, σε χρώμα ή σχέδιο που να το έχει επιλέξει το ίδιο, ώστε να του αρέσει και να νιώθει υπεύθυνο για αυτό.

 3. Παίξτε με τη Θερμοκρασία του Νερού

  Σε πολλές περιπτώσεις, οι γονείς δεν ξέρουν ότι τα παιδιά τους αποφεύγουν να πίνουν συχνά νερό λόγω της θερμοκρασίας του. Προσπαθήστε να παίξετε με τη θερμοκρασία του νερού, κάνοντάς το είτε πιο ζεστό είτε πιο κρύο από ό,τι συνήθως το πίνουν και δείτε κατά πόσον αυτό θα τα κάνει να πίνουν συχνότερα νερό.

 4. Λογικεύστε το Παιδί

  Αυτή είναι η πλέον βασική και απλή μέθοδος, αλλά για κάποιο λόγο πολλοί γονείς τείνουν να το ξεχνούν ή να το παραλείπουν. Τα παιδιά λατρεύουν να τους συμπεριφέρονται σαν ενήλικες. Επομένως, αν τους εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους η ενέργεια αυτή είναι σημαντική, και τους διδάσκετε και με το δικό σας καλό παράδειγμα, το πιθανότερο είναι να κάνουν αυτό που τους ζητάτε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

  Ανάλογα με την ηλικία τους, συλλέξτε κατάλληλο υλικό: φωτογραφίες, βίντεο, εικόνες καθώς και άρθρα με απλή ορολογία, που να τα βοηθά να καταλάβουν τους κινδύνους της αφυδάτωσης, καθώς και το πόσο σημαντική πηγή ενέργειας είναι για τη διάνοια και το σώμα τους το άφθονο νερό. Επισημάνετέ τους πόσο σπουδαίο είναι το νερό για την απόδοσή τους στο σχολείο, τη μνήμη και τη ζωτικότητά τους στα αθλήματα.

 5. Κάντε Όλα τα Παραπάνω με Μία Μόνο Κίνηση!

  Στην πραγματικότητα, μπορείτε να επιτύχετε όλα τα παραπάνω με μία μόνο κίνηση: εγκαταστήστε μια συσκευή Strauss στον πάγκο της κουζίνας σας, και θα έχετε νερό εξαιρετικής ποιότητας, με μία μόνο κίνηση, στην θερμοκρασία που το απολαμβάνει κάθε μέλος της οικογένειας!

Δείτε τη νέα σειρά συσκευών νερού Strauss και αλλάξτε την καθημερινότητά σας!

strauss blog buttons 03

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us