Όλοι γνωρίζουν πως το νερό είναι μακράν το πιο υγιεινό ρόφημα, αλλά όλο και περισσότερες φωνές της επιστημονικής κοινότητας βροντοφωνάζουν εκεί έξω πως εγκυμονούν κίνδυνο όταν καταναλώνουμε το φανταστικό αυτό στοιχείο από κάποιο πλαστικό μπουκάλι.

Εννοείται πως το να πίνουμε μια στο τόσο νερό από ένα πλαστικό δοχείο δεν θα μας δηλητηριάσει, αλλά αν έχουμε τη συνήθεια να πίνουμε καθημερινά νερό με αυτόν τον τρόπο – ακόμη κι όταν πρόκειται για μπουκάλια που είναι αναχρησιμοποιήσιμα, βάζουμε τον οργανισμό μας σε πιθανούς μπελάδες.

 1.  Πιθανότητα Απελευθέρωσης Δυνητικά Επικίνδυνων Χημικών Ουσιών στο Νερό σας
  Κάποια είδη πλαστικών μπουκαλιών (συγκεκριμένα αυτά που έχουν κωδικούς ανακύκλωσης από 3 έως 7) εκτίθενται σε φυσιολογική φθορά και σε συνθήκες που προκαλούν φθορά, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, ένα υπερβολικά θερμό περιβάλλον, η επίδραση ενός φούρνου μικροκυμάτων ή ενός πλυντηρίου πιάτων, ενδέχεται να απελευθερώσουν χημικές ουσίες γνωστές ως BPA ή BPS.Αμφότερα τα χημικά αυτά μιμούνται τη δράση του οιστρογόνου στον οργανισμό, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκαλούν δυσλειτουργίες στον ενδοκρινικό μας σύστημα. Τέτοιου είδους δυσλειτουργίες έχουν συσχετιστεί, σε συνδυασμό φυσικά και με άλλους παράγοντες, με παθήσεις όπως ο διαβήτης, το άσθμα και ο καρκίνος.

 2. Πλαστικά Στοιχεία στον Οργανισμό της Γυναίκας Πιθανώς Δυσχεραίνουν τη Σύλληψη
  Ορισμένες έρευνες που διενεργήθηκαν το 2013 έχουν καταδείξει πως η συσσώρευση στοιχείων όπως η BPA στον οργανισμό συσχετίζεται με δυσκολία στη σύλληψη για τις γυναίκες και με αδύναμο σπέρμα στους άντρες.

 3. Τα Χημικά των Πλαστικών Συσχετίζονται με Καρδιαγγειακές Παθήσεις
  Άτομα που έχουν εκτεθεί σε μεγάλες ποσότητες BPA αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2012 στο περιοδικό Circulation. Παρότι ο συσχετισμός δεν σημαίνει «πρόκληση», οι ερευνητές έχουν λόγους να πιστεύουν πως η συγκεκριμένη χημική ουσία ανεβάζει σημαντικά την αρτηριακή πίεση – παράγοντας που προφανώς έχει άμεση σχέση με πολλών ειδών καρδιαγγειακές παθήσεις.

 4.  Η Επανειλημμένη Χρήση ενός Πλαστικού Μπουκαλιού σας Εκθέτει σε Επιβλαβή Βακτήρια
  Σε αντίθεση με τα γυάλινα και χαλύβδινα μπουκάλια, όλων των ειδών τα πλαστικά μπουκάλια εμφανίζουν ραγάδες όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα – ραγάδες που γίνονται αμέσως χώρος φιλοξενίας και ανάπτυξης βακτηρίων, ορισμένα από τα οποία ενδέχεται να αποδειχτούν εξαιρετικά επιζήμια για το πεπτικό σας σύστημα.

Θα μπορούσατε φυσικά να πλένετε καλά και να απολυμαίνετε τα μπουκάλια – αλλά με αυτόν τον τρόπο ταλαιπωρείτε ακόμη περισσότερα τα τοιχώματά τους, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες ραγάδες και πιθανές εστίες ανάπτυξης βακτηρίων.

Ας σημειωθεί πως παραπάνω αναφερθήκαμε μόνο στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον άνθρωπο από τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, δίχως να συνυπολογίσουμε τους δεκάδες τρόπους με τους οποίους επηρεάζουν το περιβάλλον, και συνεπώς και την ευημερία των ανθρώπων και των άλλων ζωντανών οργανισμών που μοιράζονται μαζί μας τον μοναδικό αυτό πλανήτη.

 Ο Ασφαλέστερος Τρόπος να Απολαμβάνετε το Νερό σας!

Πρώτον, εξοπλιστείτε με μπουκάλια που δεν περιέχουν χημικές ουσίες επιβλαβείς για το ανθρώπινο σώμα και το περιβάλλον, τα οποία θα μπορείτε να τα γεμίζετε ξανά και ξανά για χρόνια, ξέγνοιαστα και με ασφάλεια.

Όσο για νερό υψηλής ποιότητας – θέλει και ρώτημα; Μια συσκευή νερού της Strauss Water στον πάγκο της κουζίνας ή του γραφείου σας, και θα απολαμβάνετε πεντακάθαρο, υπέροχο νερό στη θερμοκρασία που εσείς θέλετε, ανά πάσα ώρα και στιγμή!

strauss blog buttons 03

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us