Το τσάι βοτάνων έχει υπέροχη γεύση αλλά και ισχυρή, θεραπευτική δράση. Εσείς γνωρίζετε τις μοναδικές ιδιότητες των ακόλουθων βοτάνων; 

Μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται ευρύτερες γνωστές στο νεανικό κοινό οι συγκεκριμένες θεραπευτικές ιδιότητες που υπάρχουν στο τσάι βοτάνων. Παρότι οι παλαιότερες γενιές χρησιμοποιούσαν με ζέση διάφορα είδη τσαγιού για κάθε λογής θεραπευτική χρήση, οι νεότεροι μάλλον συνέδεαν το τσάι με τη χαλάρωση και την ωραία γεύση παρά με την ενίσχυση του οργανισμού τους και την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων.

Να όμως που η πληροφόρηση έχει αντιστρέψει το κλίμα. Πλέον οι νέες γενιές έχουν εκτιμήσει το τσάι βοτάνων όχι μόνο για την υπέροχη γεύση και την ευωδιά του, αλλά και για την ισχυρή, θεραπευτική του δράση.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε τις μοναδικές ιδιότητες των ακόλουθων βοτάνων; 

Inner

  1. Τσουκνίδα

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα βότανα της  κυπριακής υπαίθρου, η πολυθρύλητη τσουκνίδα «γνωρίζει» πολύ καλά πώς να προστατεύει τον εαυτό της από… επιθέσεις.

Αν αποξηραθεί, όμως, και μετατραπεί σε αφέψημα, η τσουκνίδα είναι ό,τι πρέπει για τη φυσική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων πολλών παθήσεων και οργανικών δυσλειτουργιών, ιδιαίτερα της αναιμίας, των αρθριτικών και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

 

  1. Χαμομήλι

Ίσως το πιο δημοφιλές τσάι στις χώρες της ανατολικής μεσογείου, το χαμομήλι είναι πασίγνωστο για την ευεργετική του επίδραση στο πεπτικό σύστημα: απαλύνει τους όποιους πόνους, μειώνει το αίσθημα φουσκώματος, χαλαρώνει τα τοιχώματα του στομαχιού και των εντέρων, ενώ δρα καταπραϋντικά για το νευρικό και το μυϊκό σύστημα, βοηθώντας σας να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

 

  1. Μέντα

Η υπέροχη μυρωδιά και γεύση της μέντας δεν είναι παρά το επικάλυμμα ενός θησαυρού θεραπευτικών ιδιοτήτων: συμβάλλει σημαντικά στη διαδικασία της πέψης, είναι ένα-κι-ένα για το φούσκωμα και τον τυμπανισμό, καταπολεμά τη ναυτία και συστήνεται ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως η μέντα αφήνει τέλεια γεύση στο στόμα και δροσερή αναπνοή.

 

  1. Πράσινο Τσάι

Κλείνουμε με το πασίγνωστο για τη πολυποίκιλη θεραπευτική του δράση Πράσινο τσάι, που είναι αποδεδειγμένο πως συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης, στη μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και του εγκεφαλικού ιστού, στην απώλεια βάρους, καθώς και στην καταπολέμηση της καρκινογένεσης.

 

Πράγματι, ένας πλούτος ευεργετικών συστατικών, σε έναν πολύ γευστικό συνδυασμό.

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us