Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο είναι το νερό για την επιβίωσή μας. Ίσως μάλιστα να έχουμε ακούσει πως το ιδανικό είναι να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το χλιαρό νερό και το ζεστό νερό αποφέρουν κάποια πολύ ιδιαίτερα και ξεχωριστά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία δεν μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε όταν πίνουμε το νερό μας κρύο.

Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και για αυτό έχουμε καταρτίσει έναν κατάλογο με 12 από αυτά τα μοναδικά οφέλη:

 1. Απώλεια Βάρους
  Το ζεστό νερό είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού, ειδικά αν θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να ενεργοποιείτε το μεταβολισμό όσο το δυνατόν νωρίτερα όταν ξυπνάτε πίνοντας ένα ποτήρι ζεστού νερού με λεμόνι. Ως πρόσθετο όφελος, το ζεστό νερό θα διασπάσει κάποιο μικρό ποσοστό σωματικού λίπους στο σώμα σας.
 2. Βοηθά στην Αποσυμφόρηση της Μύτης και του Λαιμού
  Η κατανάλωση ζεστού νερού είναι ένα εξαιρετικό φυσικό γιατρικό για κρυολογήματα, για το βήχα και για τον πονόλαιμο. Διαλύει τα φλέματα και επίσης βοηθά στην απομάκρυνσή τους από την αναπνευστική οδό. Έτσι, μπορεί να ανακουφίσει από έναν ταλαιπωρημένο λαιμό. Επίσης, βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης.
 3. Κράμπες περιόδου
  Το ζεστό νερό μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη μείωση των κραμπών λόγω της περιόδου. Η θερμότητα του νερού ηρεμεί και ανακουφίζει τους μύες της κοιλιακής χώρας, και, τελικά, είναι σε θέση να καταπολεμήσει τις κράμπες και τους σπασμούς.
 4.  Αποτοξίνωση του σώματος
  Το ζεστό νερό είναι φανταστικό βοήθημα για την αποτοξίνωση του σώματός σας. Όταν πίνετε ζεστό νερό, η θερμοκρασία του σώματός σας αρχίζει να ανεβαίνει, προκαλώντας έντονη εφίδρωση. Αυτό είναι κάτι που το θέλουμε, γιατί βοηθάει στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και στον καθαρισμό του. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, στύψτε λίγο λεμόνι προτού το πιείτε.
 5. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση
  Υπάρχει λόγος για τον οποίο πρέπει να αποτοξινώνετε συχνά τον οργανισμό σας: προκαλούν πρόωρη γήρανση. Επίσης, όταν πίνετε ζεστό νερό βοηθάτε τα κύτταρα του δέρματός σας να αποκατασταθούν και αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματός σας που επηρεάζονται από ελεύθερες ρίζες. Ως επακόλουθο, το φθαρμένο δέρμα σας γίνεται πιο λείο και απαλό.
 6. Αποτρέπει την εμφάνιση ακμής και καταπολεμά τα σπιθουράκια
  Τα οφέλη για το δέρμα σας γίνονται όλο και περισσότερα. Το ζεστό νερό καθαρίζει βαθιά το δέρμα σας και εξαλείφει τις πρωταρχικές αιτίες της εμφάνισης ακμής και σπυριών στο δέρμα.
 7. Προστατεύει την καλή εμφάνιση των μαλλιών σας
  Η κατανάλωση ζεστού νερού είναι επίσης καλή για την απόκτηση απαλών, λαμπερών μαλλιών. Ενεργοποιεί τις νευρικές απολήξεις στις ρίζες των μαλλιών σας και τις δραστηριοποιεί. Αυτό είναι ωφέλιμο και βοηθά στην επαναφορά της φυσικής ζωτικότητας των μαλλιών σας και της υγείας τους.
 8. Προάγει την υγεία των μαλλιών σας
  Η ενεργοποίηση των ριζών στα μαλλιά σας έχει ένα ακόμη πρόσθετο όφελος – την ανάπτυξή τους. Το ζεστό νερό προάγει την τακτική ενεργητικότητα των ριζών και, ως αποτέλεσμα, επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών σας.
 9. Σας προστατεύει από πιτυρίδα
  Το ζεστό νερό διατηρεί τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και βοηθά στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας και της πιτυρίδας.
 10. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην υγεία του νευρικού συστήματος
  Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της κατανάλωσης ζεστού νερού είναι ότι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός σημαντικό για την κατάλληλη δραστηριότητα των μυών και του νευρικού συστήματος. Επιπρόσθετα, διατηρεί το νευρικό σύστημα υγιές διασπώντας τα λίπη που συγκεντρώνονται γύρω του.
 11. Πέψη
  Το ζεστό νερό είναι ιδιαιτέρως επωφελές για την πέψη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα γεύμα ίσως καθιστά πιο πηκτά τα έλαια που ενυπάρχουν στις τροφές που καταναλώνονται. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συσσώρευση λίπους στα εσωτερικά τοιχώματα των εντέρων μας ή γενικά του πεπτικού σωλήνα, κι αυτό με τη σειρά θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ανάπτυξη καρκίνου στα αντίστοιχα σημεία. Από την άλλη, αν αντικαταστήσετε το κρύο σας νερό με ένα ποτήρι ζεστού νερού, αποφεύγετε πολύ εύκολα μια τέτοια εξέλιξη – είτε όντως ισχύει είτε όχι. Επιπρόσθετα, το ζεστό νερό βοηθάει πολύ την πέψη – ακριβώς αυτό που θέλετε μετά από ένα χορταστικό γεύμα.
 12. Ομαλή λειτουργία των εντέρων
  Εφόσον μιλάμε για πέψη, το ζεστό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ομαλή τη λειτουργία στα έντερά σας, κρατώντας τα υγιή και απαλλάσσοντάς τα από πόνους. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα δυσκοιλιότητας. Καθώς τα περιττώματα συγκεντρώνονται στο έντερό σας, η κίνησή του θα γίνει πιο αργή. Για το λόγο αυτό συστήνεται πάντοτε να καταναλώνετε ένα ποτήρι γεμάτο με ζεστό ή χλιαρό νερό κάθε πρωί, όταν το στομάχι σας είναι ακόμη άδειο. Αυτό αποσυνθέτει τα όποια υπολείμματα τροφής έχουν παραμείνει εκεί και καθιστά την κίνηση των εντέρων καλύτερη και πιο αποτελεσματική.

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us