Οι εργαζόμενοι γονείς γελούν στο άκουσμα της φράσης «ελεύθερος χρόνος». Σήμερα, με τους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια - πόσο μάλλον ο ποιοτικός χρόνος που, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικός για τα παιδιά μας. Γιατί; 

Πρώτον, έτσι τους δείχνουμε ότι τα αγαπάμε και ότι θέλουμε να ασχολούμαστε μαζί τους. Δεύτερον, όταν αυτός ο χρόνος είναι ποιοτικός, τα παιδιά μας μαθαίνουν κάτι καινούριο ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν και, τρίτον, όλη η οικογένεια δένεται περισσότερο.  

Παρακάτω, σας παραθέτουμε 5 ιδέες για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας μαζί με τα παιδιά σας. Θα δείτε ότι στην ουσία δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά φαντασία και δημιουργικότητα για να περάσετε αξέχαστες στιγμές παρέα με τα παιδιά σας.  

 1. Τραβήξτε φωτογραφίες της καθημερινότητάς σας
  Βγάλτε selfies μαζί με τα παιδιά σας ή απαθανατίστε στιγμές οικογενειακής τρέλας! Μετά από 1 χρόνο, μπορείτε να συγκεντρώσετε αυτές τις φωτογραφίες σε ένα όμορφο άλμπουμ, είτε ηλεκτρονικό, μέσω των διάφορων εφαρμογών που κυκλοφορούν, είτε έντυπο. Είναι ένα υπέροχο δώρο για τα παιδιά σας, το οποίο θα εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο όταν μεγαλώσουν.
 2. Μαγειρέψτε μαζί
  Βάλτε στα παιδιά σας ποδιές και εμπρός για την κουζίνα! Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο να τα βάλετε σε τάξη, και η κουζίνα μπορεί να γίνει λιγάκι χάλια, πρόκειται όμως για μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ - συν το ότι σταδιακά θα μάθουν να μαγειρεύουν καλά και θα μπορούν να αναλαμβάνουν και εκείνα το μαγείρεμα όταν μεγαλώσουν. 
 3. Δείτε όλοι μαζί μια ταινία
 4. Κουβερτούλεςάραγμα στον καναπέ και αγκαλιά με ένα μεγάλο μπολ με ποπ-κορν. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά είναι κάτι που κάνετε όλοι μαζί και γι’ αυτό σας φέρνει πιο κοντά. Μπορείτε να οργανώσετε εβδομάδες κωμωδίας, ντοκιμαντέρ και αστυνομικών ιστοριών, ή να δείτε κάποια νέα ταινία. Συζητήστε με τα παιδιά σας τη θεματολογία, για να νιώσουν ότι κι εκείνα συμμετέχουν στην επιλογή ταινιών.
 5. Οικογενειακή βραδιά με επιτραπέζια
  Εκτός από τα επιτραπέζια που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα παιχνιδιών, μπορείτε να φτιάξετε μερικά μόνοι σας! Με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ, θα βρείτε πάρα πολλές ιδέες για να κατασκευάσετε το δικό σας οικογενειακό επιτραπέζιο. Υποκινήστε τα παιδιά σας να συμμετάσχουν στην κατασκευή: να ζωγραφίσουν τα κομμάτια, να τα στήσουν, να κόψουν τα πιόνια. Με τον απλό αυτό τρόπο, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπορεί να είναι ταυτόχρονα και δημιουργικό! Μην ξεχάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες από αυτές τις χαρούμενες στιγμές!
 6. Κάντε μια επίσκεψη στην παιδική χαρά ή μια βόλτα στη φύση 
 7. Πολλοί γονείς παλεύουν να ξεκολλήσουν τα παιδιά τους από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μια ενασχόληση που όταν χρονίζει, ειδικά κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε εξάρτηση.  

Δώστε λοιπόν λόγους στα παιδιά σας να αφήσουν τα βιντεοπαιχνίδια τους στην άκρη. Πώς; Προγραμματίστε τακτικές επισκέψεις στην παιδική χαρά για τα μικρότερα παιδιά, και εκδρομές στη φύση για τα μεγαλύτερα. Συνδυάστε το και με ένα ομαδικό παιχνίδι, όπως ποδόσφαιρο ή βόλεϊ, ενώ μπορείτε να καλέσετε φίλους σας που έχουν και εκείνοι παιδιά ή φίλους των παιδιών σας, και αμέσως η όλη ιδέα γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Παίξτε κρυφτό, κυνηγητό και μάθετέ τους τα ομαδικά παιχνίδια που εσείς παίζατε όταν ήσασταν παιδιά. Και εσείς θα αναζωογονηθείτε αλλά και εκείνα θα το διασκεδάσουν με την καρδιά τους - ενώ τη νύχτα, θα κοιμηθούν σαν πουλάκια. Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι αθλούνται κιόλας, στοιχείο  απαραίτητο για την υγιή τους ανάπτυξη. 

Να θυμάστε ότι ο χρόνος που έχετε με τα παιδιά σας δεν είναι πολύς. Τα χρόνια περνούν γρήγορα, και ούτε που θα καταλάβετε πότε μεγάλωσαν. Αξιοποιήστε λοιπόν τον χρόνο που έχετε μαζί τους για να τα εκπαιδεύσετε και να τους δώσετε τα κατάλληλα εφόδια για τη ζωή, αλλά ταυτόχρονα και για να διασκεδάσετε μαζί και να δημιουργήσετε όμορφες, αξέχαστες αναμνήσεις

 

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us

StrausPopUpBanner