Ίσως ήδη γνωρίζετε τι είναι καλό για σας!

Όπου κι αν βρεθούμε, καταποντιζόμαστε από συμβουλές ειδικών – ανθρώπων που προσπαθούν να μας πείσουν τι είναι σωστό για μας, πώς να το κάνουμε, πώς να σκεφτόμαστε, ποτέ να το σκεφτόμαστε. Συχνά, επίσης, αυτές οι φωνές αλληλοσυγκρούονται, μπερδεύοντάς μας παρά βοηθώντας μας.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να νιώσετε ειρήνη διάνοιας, αλλά και αυτοπεποίθηση, για τις επιλογές σας στη ζωή, είναι να αναπτύξετε το δικό σας αίσθημα περί ορθού και εσφαλμένου – δηλαδή να δυναμώσετε και να ενισχύσετε τη φωνή της δικής σας συνείδησης.

Μήπως, τώρα τελευταία, έχει πάψει να σας μιλά αυτή η φωνή; Γιατί λοιπόν να μην της δώσετε την ευκαιρία να αρχίσει ξανά να σας μιλά, και να γίνει η καλύτερή σας φίλη; Άλλωστε, ποιος άλλος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τις βαθύτερες επιθυμίες και τους φόβους σας, τις σκέψεις και τα σχέδιά σας;

Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της θαυμαστής διανοητικής μας λειτουργίας, της συνείδησης: να λειτουργεί ως ένα είδος GPS, που μπορεί να σας κατευθύνει μεθοδικά στον προορισμό σας από την καλύτερη δυνατή διαδρομή.

Το να αναπτύξετε βέβαια τη συνείδησή σας δεν είναι εύκολο – είναι, όμως, συναρπαστικό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, και ανακαλύψτε πόσο όμορφο είναι να αντιλαμβάνεστε οι ίδιοι τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και στο λάθος.

 1. Αφιερώστε Λίγο Χρόνο Κάθε Μέρα στη Σιωπή.
  Μια ωραία τεχνική είναι απλά να κάθεστε σε ένα ήσυχο μέρος, σωπαίνοντας και κάνοντας στοχασμούς. Αφήστε τη διάνοιά σας να σας πει τι σκέφτεται.
 2. Να Περνάτε Χρόνο Έξω, στη Φύση.
  Αν θέλετε να γυμναστείτε, κάντε το έξω. Παίξτε με τα παιδιά σας ή βγάλτε βόλτα το κατοικίδιό σας, κάντε έναν περίπατο με έναν φίλο ή με το σύντροφό σας. Η φύση θα σας βοηθήσει να τα ξαναβρείτε με τον εαυτό σας.
 3. Να Κάνετε Πράγματα που Πραγματικά Απολαμβάνετε.
  Αφήστε λίγο χώρο στην καθημερινότητά σας για μικρά πράγματα που σας αρέσουν και τα απολαμβάνετε, όπως ένα σπορ, ένα χόμπι ή γενικά μια δραστηριότητα που σας αρέσει.
 4. Γράψτε τη Σκέψη σας σε ένα Ημερολόγιο, καθημερινά αν είναι εφικτό.
  Να γράφετε σκέψεις και ερωτήσεις και μετά γράψτε τις δικές σας απαντήσεις δίχως να τις λογοκρίνετε.
 5. Καταγράψτε τα Όνειρά σας.
  Κάθε πρωί, καθώς πίνετε τον καφέ σας, γράψτε στο ημερολόγιό σας ορισμένα από τα όνειρα που είδατε, ό,τι μπορείτε να θυμηθείτε. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι σας λένε για τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τους φόβους σας.
 6. Να Ασκείστε.
  Δεν έχει τόση σημασία τι είδους γυμναστική ή σωματική άσκηση θα επιλέξετε. Σημασία έχει να κινείτε το σώμα σας. Αν έχετε πρόβλημα χρόνου, λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος, προσπαθήσετε να ενσωματώσετε την άσκηση σε κάποιο τμήμα του καθημερινού σας προγράμματος. Για παράδειγμα, περπατήστε κάθε μέρα ή ποδηλατήστε ως τη δουλειά σας.
 7. Να Αφιερώνετε Χρόνο στις Σκέψεις σας. Δώστε τους Προσοχή.
  Κάνοντάς το αυτό θα δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να σας πει πώς πραγματικά αισθάνεται για όσα συμβαίνουν στη ζωή σας και έτσι να μπορέσετε να αξιολογήσετε τα αποτελέσματα των επιλογών σας και να αναπτύξετε περισσότερο το αισθητήριό σας περί ορθού και εσφαλμένου.
  Πώς, όμως, θα μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στις προβολές των απόψεων άλλων που έχουν σφηνωθεί στη διάνοιά σας και στη φωνή της δικής σας συνείδησης, που πασχίζει να ακουστεί; Να θυμάστε πως η δική σας φωνή, θα σας μιλά πάντοτε ήρεμα και συμπονετικά, ποτέ με σκληρότητα και μίσος. Όταν θα μπορείτε να το διακρίνετε αυτό, θα αισθάνεστε μια εκπληκτική ηρεμία και θα ενισχύεστε.

Σταδιακά, η αυτοπεποίθησή σας και η διανοητική σας ειρήνη θα αναπτυχθούν τόσο ώστε θα αισθάνεστε πως τίποτε πια δεν μπορεί να σας σταματήσει.Δεν θα σας βάζει ποτέ σε μια κατάσταση στην οποία θα αισθάνεστε ανασφαλής, φοβισμένος ή αμήχανος.

Δοκιμάστε το εξής:

Πάρτε τις σκέψεις σας παρέα και κάντε μια βόλτα. Προσπαθήστε να λάβετε μια συμβουλή ή μια κατεύθυνση από τη διάνοιά σας. Απλά βαδίστε χαλαρά σε ένα όμορφο μέρος που σας ηρεμεί και βυθιστείτε στους στοχασμούς σας. Στην αρχή, το μυαλό σας μπορεί να είναι κάπως μπερδεμένο, σιγά σιγά όμως θα αποκτήσετε μια αίσθηση ηρεμίας και θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε.

Άλλωστε, τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει γίνει τόσο σοβαρό γιατί δεν είχαμε φροντίσει να το αντιμετωπίσουμε όταν πρωτοεμφανίστηκε. Ας μη συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος.

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us

StrausPopUpBanner