Ακολουθούν τα σημαντικότερα οφέλη του συνδυασμού νερού και λεμονιού.

 1.  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C σε μεγάλες ποσότητες, που είναι ιδανική για την καταπολέμηση κρυολογημάτων. Επίσης είναι υψηλά σε περιεκτικότητα καλίου, το οποίο ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Το κάλιο βοηθά επίσης στον έλεγχο της πίεσης του αίματος.
 2. Ενυδατώνει το λεμφικό σύστημα
  Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι βοηθά να αρχίσετε την ημέρα σας με την ενυδάτωση που χρειάζεστε, η οποία, σημειωτέον, αποτρέπει την εξάντληση των επινεφριδίων του οργανισμού. Όταν ο οργανισμός σας βρίσκεται σε κατάσταση αφυδάτωσης, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, κάτι που οδηγεί σε άγχος, στρες, δυσκοιλιότητα, και πολλά λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα. Τα επινεφρίδια είναι δύο μικροί αδένες στο πάνω μέρος των νεφρών σας, οι οποίοι, μαζί με το θυρεοειδή αδένα, παράγουν ενέργεια. Εκκρίνουν επίσης σημαντικές ορμόνες, όπως η αλδοστερόνη. Η αλδοστερόνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια και ελέγχει τα επίπεδα του νερού και τις συγκεντρώσεις μεταλλικών στοιχείων, βοηθώντας έτσι να παραμείνει το σώμα σας ενυδατωμένο. Τα επινεφρίδια επίσης και η καλή τους λειτουργία σχετίζονται άμεσα με το πώς διαχειρίζεται το στρες ο οργανισμός σας. Με απλά και λίγα λόγια, φροντίστε να είστε καλά ενυδατωμένοι!
 3. Ενισχύει τη διάθεση
  Το λεμόνι σας ενεργοποιεί και ενισχύει τη διάθεσή σας. Η ενέργεια που λαβαίνει ο άνθρωπος από την τροφή του προέρχεται από τα άτομα και τα μόρια της τροφής. Όταν τα θετικά φορτισμένα ιόντα του φαγητού εισέρχονται στο έντερο και αλληλεπιδρούν με τα αρνητικά φορτισμένα ένζυμα προκύπτει μια συγκεκριμένη αντίδραση. Το λεμόνι είναι μία από τις λίγες τροφές που περιέχουν μεγαλύτερο αριθμό αρνητικά φορτισμένων ιόντων, παρέχοντας στο σώμα σας περισσότερη ενέργεια όταν εισέρχεται στο έντερο. Παράλληλα, το άρωμα του λεμονιού έχει ιδιότητες που αποδεδειγμένα ενισχύουν τη διάθεση και ενεργοποιούν τον οργανισμό. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι βοηθά στη σκέψη, μειώνει το άγχος και καταπολεμά τα αισθήματα μελαγχολίας και κατάθλιψης.
 4. Αποτοξινώνει το συκώτι
  Σύμφωνα με τον έγκυρο ιστότοπο NaturalNews.com, το κιτρικό οξύ που ενυπάρχει στο λεμόνι βοηθά στη μεγιστοποίηση της λειτουργίας των ενζύμων, που ενεργοποιούν το συκώτι και βοηθούν στην αποτοξίνωση.
 5. Βοηθά στην πέψη
  Ο φοβερός αυτός συνδυασμός λεμονιού και νερού όχι μόνο καταπολεμά τη δυσπεψία, αλλά εξαγνίζει και τον οργανισμό. Βοηθά το συκώτι να παράγει ένα οξύ που είναι απαραίτητο για την ορθή πέψη. Η αποτελεσματική πέψη μειώνει την καούρα και τα περιστατικά δυσκοιλιότητας.
 6. Ισορροπεί το pH
  Η καθημερινή πόση νερού και λεμονιού θα μειώσει τη γενικότερη οξύτητα του σώματός σας. Το λεμόνι είναι μια από τις πλέον αλκαλικές τροφές. Έχει κιτρικό οξύ, αλλά δεν προκαλεί αύξηση της οξύτητας μόλις μεταβολιστεί.
 7. Βοηθά στην απώλεια βάρους
  Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, κάτι που βοηθά σε ευκολότερο αίσθημα κορεσμού και μείωση του αισθήματος της πείνας. Έχει επίσης τεκμηριωθεί ότι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα βάρος.
 8. Ενεργεί ως ήπιο, φυσικό διουρητικό
  Ο χυμός του λεμονιού βοηθά στην αποβολή ανεπιθύμητων στοιχείων γιατί τα λεμόνια αυξάνουν τη συχνότητα και την ποσότητα της ούρησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι τοξίνες πολύ γρηγορότερα και να παραμένει το σώμα σας υγιές και αγνό.
 9. Καθαρίζει το δέρμα
  Η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, γεγονός που βοηθά να παραμείνει το δέρμα καθαρό. Μπορεί μάλιστα να εφαρμοστεί κατευθείαν σε ουλές για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.
 10. Φρεσκάρει την αναπνοή
  Και όχι μόνο! Βοηθά στην υγιεινή του στόματος και απαλύνει τον πονόδοντο. Το κιτρικό οξύ ωστόσο μπορεί να φθείρει το σμάλτο, γι' αυτό καλό είναι να έχετε το... νου σας.
  Αυτά τα 10 είναι όντως τα σημαντικότερα οφέλη της κατανάλωσης νερού με λεμόνι. Μη νομίζετε ωστόσο πως είναι και τα μόνα! Ρίξτε μια ματιά σε άλλα δύο:

10 +1. Καταπολεμά το άγχος
Η βιταμίνη C είναι από τα πρώτα στοιχεία που αποβάλλονται όταν ο οργανισμός σας βρίσκεται σε κατάσταση άγχους. Τα λεμόνια, όπως ήδη αναφέραμε, είναι γεμάτα με βιταμίνη C.

10 + 2. Βοηθά στη συνολική ευημερία του σώματος
Τα λεμόνια και τα λάιμ (lime) περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλίου. Το κάλιο είναι ένα πολύ σημαντικό μεταλλικό στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Κατάθλιψη, άγχος, αίσθημα ζαλάδας, αδύναμη μνήμη - συχνά συσχετίζονται με χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα. Παράλληλα, το επίπεδο καλίου συνδέεται άρρηκτα και με την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

* Μην χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο χυμό λεμονιού καθώς περιέχει θειούχα στοιχεία τα οποία προκαλούν σε κάποιες περιπτώσεις αλλεργικές αντιδράσεις και, γενικά, δεν είναι και ότι καλύτερο για τον οργανισμό. 

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us

StrausPopUpBanner