Τα οφέλη του τσαγιού για τον ανθρώπινο οργανισμό δεν είναι μόνο ευρέως γνωστά, αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένα.

Από την άλλη, αυτό που πολύς κόσμος αγνοεί είναι το πόσο μπορεί να βελτιωθεί η γεύση του όταν παρασκευάζεται σωστά – όπως επίσης και το πόσο μπορεί να χαλάσει η γεύση αλλά και να χαθούν τα θρεπτικά του στοιχεία αν η προετοιμασία του γίνει με λάθος τρόπο.

Προτού απολαύσετε το επόμενο τσάι σας, λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει τα παρακάτω tips

Πρώτα, όμως, ας μάθουμε κάτι ενδιαφέρον για το τσάι.

 Να ναι Κι ότι Να ναι

Τσάι Να ‘ναι… Κι ό,τι Να ‘ναι;

Αλήθεια, γνώριζες ότι το μαύρο και το πράσινο τσάι προέρχονται από το ίδιο φυτό – το Camellia sinensis. Η διαφορά στο χρώμα έχει να κάνει με την επεξεργασία και τα επίπεδα οξείδωσης του τσαγιού, σύμφωνα με την Ένωση Τσαγιού των ΗΠΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως όλες οι ποικιλίες προέρχονται από το ίδιο ακριβώς φυτό ή στέλεχος – απλά να θυμάστε πως δεν πρέπει να έχετε απλά το χρώμα ως οδηγό όταν επιλέγετε τσάι.

Στην πραγματικότητα, όλοι οι τύποι τσαγιού έχουν άφθονα οφέλη για την υγεία, απλά διαφέρουν αρκετά στο άρωμα και τη γεύση. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πανικοβάλλεστε αν προτιμάτε μια συγκεκριμένη ποικιλία έναντι μιας άλλης που έχει απλά μεγαλύτερη φήμη όσον αφορά τα οφέλη της. Η τακτική κατανάλωση αργά ή γρήγορα θα έχει περίπου τα ίδια αποτελέσματα – αρκεί να σεβαστείτε τους σωστούς χρόνους βρασμού και τα επίπεδα θερμοκρασίας.

 

  1. Όταν Αγοράζετε Φακελάκια Τσαγιού, Προτιμήστε τα Χάρτινα

Μια μελέτη που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 έκανε μεγάλη αίσθηση, καθώς αποκάλυψε ότι τα πλαστικά φακελάκια τσαγιού (που χρησιμοποιούνται συχνά σε ακριβές ποικιλίες τσαγιού), απελευθερώνουν μικροσκοπικά τεμάχια πλαστικού κατά τον βρασμό. 

Παρότι δεν γνωρίζουμε τις βλαπτικές επιδράσεις που μπορεί να έχουν αυτά τα στοιχεία στην ανθρώπινη υγεία, οι περισσότερες εταιρείες έπαψαν να χρησιμοποιούν πλαστικά φακελάκια για τη συσκευασία του τσαγιού – αλλά όχι όλες.

Καλό θα ήταν λοιπόν να προτιμάτε φακελάκια τσαγιού κατασκευασμένα από χαρτί, που χρησιμοποιούνται ήδη εδώ και δεκαετίες και είναι βέβαιο πως δεν έχουν κάποια βλαπτική επίδραση στον οργανισμό μας.   

 τους Χρόνους και τις Θερμοκρασίες

  1. Προσέξτε τους Χρόνους και τις Θερμοκρασίες!

Κάθε ποικιλία τσαγιού έχει τον δικό της ιδανικό χρόνο βρασμού. Μόνο τότε μπορεί να αποδώσει καλύτερα τα αρώματα και τη γεύση του στο πλήρες, καθώς και να μας προσφέρει τα ιδιαίτερα οφέλη του για τον οργανισμό.

Για παράδειγμα το μαύρο τσάι, που είναι από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες θα πρέπει να βράσει το πολύ 3 με 4 λεπτά προτού το σουρώσουμε. Εννοείται πως μπορούμε πάντοτε να χύσουμε απευθείας βραστό νερό σε φύλλα μαύρου τσαγιού.

Αντίθετα, το αρκετά πιο ντελικάτο πράσινο τσάι θα πρέπει να βράζει για 1 με 3 λεπτά και πάντοτε σε θερμοκρασίες από 67 έως 75 βαθμούς – όχι παραπάνω. Το λευκό τσάι από την άλλη, είναι πολύ πιο ανεκτικό και χρειάζεται να βράσει για 4 με 7 λεπτά σε θερμοκρασία περίπου 82 βαθμών.

Η πλέον απαιτητική ποικιλία τσαγιού βέβαια είναι το matcha, που απαιτεί όχι μόνο συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά και ειδικά σύνεργα.

 

  1. Χρησιμοποιήστε Φιλτραρισμένο Νερό!

Τέλος, όσο πιο καθαρό είναι το νερό που θα χρησιμοποιήσετε για την προετοιμασία του τσαγιού, τόσο καλύτερα θα αναδειχτούν τα αρώματα και η ιδιαίτερη γεύση του.

Το τσάι είναι αφέψημα με προσωπικότητα. Όταν το σέβεσαι, σου χαρίζει γενναιόδωρα το μεθυστικό του άρωμα, τη εκλεπτυσμένη του γεύση και τα πάμπολλα οφέλη του!

Με μια συσκευή νερού Strauss συνδεδεμένη απευθείας στην παροχή σας, θα βοηθήσετε εσάς και την οικογένειά σας να καταναλώνει το αγαπημένο σας τσάι στις κατάλληλες θερμοκρασίες!

Μαθετε περισσοτερα 

Contact us

Showroom
4, Korniliou Str., Strovolos 2028 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 44 18 28

Office
P.O.Box 16216, 2087 Akropoli, Nicosia

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

Opening Hours

Telephone Service and Technical Support:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Store operating hours:
08:00 – 17:00 (Monday – Friday)
09:30 – 13:30 (Saturday)

Follow us

StrausPopUpBanner