Το νερό είναι κάτι παραπάνω από ελιξίριο νεότητας: είναι πηγή ζωής για το σώμα, με αναρίθμητα οφέλη για κάθε ιστό, όργανο και κύτταρο.  

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η αφυδάτωση αποτελεί τόσο μεγάλο κίνδυνο για την ομορφιά αλλά και την υγεία του οργανισμού μας – ειδικά των παιδιών, καθώς το σώμα τους προσπαθεί ταυτόχρονα και να επιτελεί τις λειτουργίες του, αλλά και να αναπτύσσεται.  

Η αφυδάτωση είναι πιο συχνή στα παιδιά από ό,τι ίσως νομίζετε. Η Αμερικανική Ένωση Υγείας διαπίστωσε ότι από 4.000 παιδιά ηλικίας 9-19 ετών, το 54,5% ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένο.  

Ένα από τα όργανα που επηρεάζεται περισσότερο στον παιδικό οργανισμό από την αφυδάτωση είναι ο εγκέφαλος, μειώνοντας έτσι τις σχολικές επιδόσεις και τη διανοητική συγκέντρωση του παιδιού. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε πώς ακριβώς γίνεται αυτό, με βάση σχετικές έρευνες.  

Αφυδάτωση, Μνήμη & Γνωστική Απόδοση 

Η αφυδάτωση μειώνει την ικανότητα του παιδιού να συγκεντρώνεται, επιβραδύνει τον χρόνο νοητικής αντίδρασης και μειώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Μια μελέτη του ινστιτούτου ερευνών Virginia Tech διαπίστωσε ότι «ακόμη και η ήπια αφυδάτωση -μια απώλεια νερού στο σώμα της τάξης του 1-2%- μπορεί να μειώσει τις γνωστικές ικανότητες».   

Όταν, λοιπόν, ο εγκέφαλος αφυδατώνεται, μειώνεται η γνωστική απόδοση, επηρεάζοντας την ικανότητα ενός μαθητή να προσλαμβάνει νέες πληροφορίες και να συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.  Μια μικρή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Westminster και το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου κατέγραψε 31% αύξηση της προσοχής σε παιδιά ηλικίας 7-9 ετών μετά την κατανάλωση μόλις 25ml νερού. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι φοιτητές που έπαιρναν νερό στις αίθουσες εξέτασής τους είχαν κατά μέσο όρο 4,8% υψηλότερες επιδόσεις από εκείνους που δεν είχαν νερό.   

inner 2

Λιγότερο Νερό… Περισσότερο Άγχος… 

Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ότι η αφυδάτωση προκαλεί αύξηση του στρες στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά! Η αφυδάτωση συχνά προκαλεί την παραγωγή αυξημένης ποσότητας κορτιζόλης, μιας ορμόνης που σχετίζεται με το άγχος.   

Συμπέρασμα;  

Η κατανάλωση νερού είναι ο καλύτερος σύμμαχος για ένα παιδί που θέλει να αποδώσει τα μέγιστα στο σχολείο. Είναι το καλύτερο δυναμωτικό για τον εγκέφαλό του – με μηδέν θερμίδες και μύρια άλλα οφέλη για την υγεία και την εμφάνισή του!  

Υπάρχει, όμως, κάποιο μυστικό για να βοηθηθούν τα παιδιά να πίνουν περισσότερο νερό στο σχολείο;  

Το Μυστικό για Καλή Ενυδάτωση και στο Σχολείο… 

Το μυστικό για να πίνουν τα παιδιά περισσότερο νερό στο σχολείο είναι να έχουν το προσωπικό τους παγούρι και να το γεμίζουν πριν φύγουν με πεντακάθαρο, κρυστάλλινο νερό.  

Για το πρώτο, φροντίζουν οι φιάλες νερού EquaSmart, με την εργονομική τους σχεδίαση, την εξαιρετική τους αντοχή και την έξυπνη τεχνολογία τους, που όχι μόνο διατηρεί το νερό δροσερό για 12 και πλέον ώρες, αλλά ενημερώνει με ειδική ένδειξη το παιδί πότε πρέπει να πιει νερό!   

Για κρυστάλλινο, τριπλά φιλτραρισμένο νερό, υπάρχουν οι συσκευές νερού STRAUSS!  

  • Ασταμάτητη ροή τριπλά φιλτραρισμένου νερού, απαλλαγμένου κατά 99% από χλώριο, καθώς και από βακτήρια και ιούς, μεσώ προηγμένου συστήματος με λαμπτήρα UV.  
  • Πλήρης έλεγχος θερμοκρασίας του νερού (κρύο, χλιαρό, ζεστό, καυτό) με το πάτημα ενός κουμπιού. 
  • Πιστοποίηση #EnergyStar, για έως 40% μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, και λειτουργία κλειδώματος #ChildProtection για αποφυγή ατυχημάτων με το καυτό νερό! 

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της Strauss Water Cyprus και μάθετε περισσότερα για τις ποιοτικές λύσεις ενυδάτωσης για παιδιά και μεγάλους!  

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας