Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε περισσότερο νερό από όσο χρειαζόμαστε πραγματικά; Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε περισσότερα.

Συχνά ανησυχούμε για το αν πίνουμε αρκετό νερό· και καλά κάνουμε, γιατί η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για καλή υγεία και ευεξία.

Υπάρχει όμως περίπτωση να καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα νερού καθημερινά και να μην το έχουμε αντιληφθεί; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε περισσότερο νερό από όσο χρειαζόμαστε πραγματικά;

Ας δούμε…

inner Υπερενυδάτωση

1) Τι Είναι Υπερενυδάτωση

Η υπερενυδάτωση προκαλείται από την υπερκατανάλωση νερού, όταν δηλαδή πίνουμε καθημερινά μεγαλύτερη ποσότητα νερού από όση χρειαζόμαστε.

Η υπερενυδάτωση έχει αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό, με κυριότερη την απότομη πτώση των επιπέδων νατρίου στο αίμα, γνωστή ως «υπονατριαιμία». Το φαινόμενο αυτό προκαλεί αίσθημα κούρασης, έμετο, πονοκέφαλο και σύγχυση.

2) Τα Συμπτώματα της Υπερενυδάτωσης

  • Συχνές Επισκέψεις στην Τουαλέτα

Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα -πάνω από 7 φορές τη μέρα- είναι μια πρώτη ένδειξη υπερκατανάλωσης νερού. Μπορεί να μοιάζει αστείο, αλλά το φαινόμενο αυτό είναι πολύ ενοχλητικό, τόσο κατά τη διάρκεια της εργασίας, όσο και κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Μειώνει την παραγωγικότητα στην εργασία και δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε τον ύπνο μας και να ξεκουραστούμε καλά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κόπωση και αδυναμία την επόμενη μέρα.

  • Διάφανα Ούρα

Το χρώμα των ούρων αποκαλύπτει πόσο καλά ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας. Το χρώμα των ούρων δεν πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά σκούρο (κάτι που θα υποδήλωνε αφυδάτωση), ούτε διάφανο (που θα υποδήλωνε υπερενυδάτωση).

  • Πρησμένα Άκρα

Αν συνηθίζουμε να βάζουμε πολύ αλάτι στο φαγητό, ίσως παρατηρήσουμε ότι τα άκρα μας συχνά πρήζονται, λόγω κατακράτησης υγρών. Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό μπορεί να εμφανιστεί και όταν τα επίπεδα νατρίου στο αίμα πέφτουν απότομα λόγω υπερκατανάλωσης νερού. Το σώμα αναγκάζεται να κατακρατήσει υγρά και σε αυτή την  περίπτωση, για να αντισταθμίσει την έλλειψη νατρίου.

  • Πονοκέφαλος

Ο πονοκέφαλος και η ημικρανία έχουν διάφορα αιτία. Ένα από αυτά είναι και η υπερενυδάτωση: τα εγκεφαλικά κύτταρα διογκώνονται από την υπερκατανάλωση νερού, προκαλώντας πονοκέφαλο. Αν υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους, συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό για να εντοπίσετε την πιθανή αιτία ή αιτίες του προβλήματος, και αναφέρετέ του πόσο νερό πίνετε καθημερινά.

3) Πώς Μπορείς να Αποφύγεις την Υπερενυδάτωση

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να αποφεύγετε την παγίδα της υπερενυδάτωσης είναι να γνωρίζετε πόσο νερό χρειάζεται καθημερινά το δικό σας σώμα. Το νερό που είναι αρκετό για έναν οργανισμό, μπορεί να είναι υπερβολικό ή επιζήμιο για έναν άλλον.

Το Water Calculator της Strauss είναι μια απλή μα αποτελεσματική λύση, που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε με ακρίβεια την ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός σας καθημερινά! Απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις, ο ειδικός μετρητής θα σας δώσει έναν ενδεικτικό αριθμό των ποτηριών νερού που χρειάζεται να πίνετε καθημερινά.

inner 22

Σωστή Ποσότητα… και Ποιότητα!

Όσο σημαντικό είναι να πίνουμε αρκετό νερό, άλλο τόσο είναι να πίνουμε καθαρό, αυθεντικά υγιεινό νερό!

Οι συσκευές φιλτραρίσματος της Strauss προσφέρουν τριπλά φιλτραρισμένο, εύγευστο νερό, στη θερμοκρασία που το προτιμάτε - με το πάτημα ενός κουμπιού!

Με ενσωματωμένο λαμπτήρα UV, που εξοντώνει παθογόνα βακτηρίδια, ιούς και λοιμώδη στοιχεία, οι συσκευές νερού Strauss αφαιρούν κάθε ίχνος σκόνης, σκουριάς και άλλων ρύπων από το νερό, διατηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο.

Με την πρωτοποριακή τους τεχνολογία, απαλλάσσουν το νερό κατά 99,9% από το χλώριο και τη δυσάρεστη γεύση του, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας ροφήματα σε προεπιλεγμένες θερμοκρασίες, από παγωμένο έως καυτό νερό, με δυνατότητα θέρμανσης από τους 5 στους 98 βαθμούς Κελσίου σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Οι μικρότερες σε μέγεθος και πιο οικονομικές ενεργειακά συσκευές φιλτραρίσματος νερού (με πιστοποίηση Energy Star - έως 40% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλες συσκευές), είναι επίσης οι ασφαλέστερες: η λειτουργία κλειδώματος Child Protection προστατεύει παιδιά και… απρόσεκτους ενήλικες από ατυχήματα με καυτό νερό, ενώ ο ειδικά σχεδιασμένος πτυσσόμενος δίσκος σάς επιτρέπει να γεμίζετε εξίσου εύκολα μικρά και μεγάλα σκεύη, από παγούρια και μπιμπερό, έως κανάτες και τσαγιέρες!

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της Strauss Water Cyprus, η οποία θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή της συσκευής που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες, καθώς και σε ένα ειδικά προσαρμοσμένο, προσωπικό πλάνο αγοράς, με μηνιαίες δόσεις.

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας