Αγαπάμε την οικογένειά μας, τον εαυτό μας, τους ανθρώπους γύρω μας! Γι’ αυτό μένουμε σπίτι και δίνουμε έτσι κι εμείς τη μάχη μας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Δεν αρνούμαστε, όμως, ότι η πολυήμερη «κλεισούρα» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή μας και να μας βυθίσει σε μια μελαγχολική ανία ή σε καταθλιπτικές σκέψεις.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι να διατηρήσουμε τη χαρά και την αισιοδοξία μας παρά τον κατ’ οίκον περιορισμό – και παρακάτω θα ανακαλύψετε τι έχουμε βρει εμείς αποτελεσματικό.

 Χώρο

  1. Δημιούργησε τον Επαγγελματικό σου Χώρο

Αν έχεις πάρει έστω ένα κομμάτι της δουλειάς σου από το σπίτι, τότε θα ήταν πολύ καλό να ξεχωρίσεις ένα μικρό τμήμα και να το μετατρέψεις στον προσωπικό επαγγελματικό σου χώρο, τον οποίο θα διαχειρίζεσαι αποκλειστικά εσύ και όπου θα απολαμβάνεις μια σχετική απομόνωση από περισπασμούς και… ενοχλήσεις.

Μην το γελάτε! Παίζει μεγάλο ρόλο στη διάθεση το να έχουμε έναν αυστηρά προσωπικό χώρο στο σπίτι, τον οποίο θα έχουμε οργανώσει εμείς και όπου θα μπορούμε να λειτουργούμε όπως και στο γραφείο.

  1. Διατήρησε το Καθημερινό σου Ωράριο

Άλλο πράγμα ο κατ’ οίκον περιορισμός, άλλο οι διακοπές. Είναι σημαντικό το σώμα και η διάνοιά μας να μην μπουν σε mood διακοπών, κάνοντάς μας να ξυπνάμε ό,τι ώρα τύχει και να κυκλοφορούμε από το πρωί ως το βράδυ με την πιτζάμα.

Φρόντισε να διατηρήσεις την καθημερινή σου ρουτίνα, ξυπνώντας την ίδια περίπου ώρα που ξυπνούσες και προ κορονοϊού, ασχολήσου με οικιακές εργασίες, απόλαυσε το γεύμα σου την ίδια ώρα, δες την αγαπημένη σου σειρά και κοιμήσου περίπου την ίδια ώρα.

Με τον τρόπο αυτό, θα δώσεις στο σώμα σου την αίσθηση πως δεν έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά σου, θα σου είναι πιο εύκολο να παραμείνεις ενεργητικός και ευδιάθετος και δεν θα δυσκολευτείς να επιστρέψεις στο κανονικό σου πρόγραμμα όταν τελειώσει η… καραντίνα!

  1. Προγραμμάτισε Πράγματα για την Κάθε Μέρα της Εβδομάδας

Είναι συνέχεια του προηγούμενου σημείου, αλλά τονίζει πόσο σημαντικό είναι να μην αφήνεις στην τύχη το τι θα κάνεις την κάθε μέρα.

Όπως τηρείς το καθημερινό σου πρόγραμμα, κάνε κάτι παρόμοιο και με το εβδομαδιαίο. Άφησε το σαββατοκύριακο για περισσότερη χαλάρωση, διασκέδαση και ταινίες και γέμισε τις εργάσιμες με παραγωγικές εργασίες. Φρόντισε να προγραμματίσεις από πριν τι ακριβώς θα κάνεις την κάθε ημέρα, κι έτσι δεν θα νιώθεις ότι περνά ο χρόνος σου ανεκμετάλλευτος – σκέψη που πάντοτε προκαλεί μελαγχολία.

  1. Απόλαυσε τον Ήλιο

Ένα από τα σημαντικότερα ευεργετικά στοιχεία για την υγεία του νευρικού μας συστήματος και, συνεπώς, της διάθεσής μας, είναι η βιταμίνη D. Ένας οργανισμός με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης ή άλλου ψυχικού νοσήματος.

Το θέμα είναι, όμως, ότι ο οργανισμός μας μπορεί να συνθέσει βιταμίνη D μόνο όταν τον εκθέτουμε στον ήλιο!

Φρόντισε, λοιπόν, να σε βλέπει ο ήλιος, ακόμη κι αν μένεις όλη μέρα κλεισμένος στο σπίτι! Άνοιξε τα παράθυρα (ούτως ή άλλως πρέπει να αερίζουμε συχνά τον χώρο), τράβηξε την κουρτίνα, ή βγες για λίγο στην αυλή ή το μπαλκόνι σου και απόλαυσε τη ζεστασιά του.

  1. Γίνε Ακόμα πιο Κοινωνικός!

Είμαστε κάπως αποκλεισμένοι, αλλά, δόξα τω Θεώ, έχουμε μπόλικους τρόπους να επικοινωνήσουμε με φίλους, συγγενείς και αγαπημένα μας πρόσωπα! Skype, Hangouts, Facebook ή οποιοδήποτε άλλο αγαπημένο σου κοινωνικό δίκτυο, σε συνδυασμό με το τηλέφωνο και τις πολύ χαμηλές χρεώσεις των ημερών μπορούν να σε κρατήσουν σε πολύ καλή επαφή με όλους.

Στην πραγματικότητα, με τον έξτρα ελεύθερο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου, μπορείς να γίνει ακόμη πιο κοινωνικός από πριν…

  1. Μάθε Κάτι Καινούργιο!

Χρόνια παραπονιέσαι ότι ήθελες να μάθεις να μαγειρεύεις, να ζωγραφίζεις, να μιλάς μια ξένη γλώσσα ή να μάθεις κιθάρα, αλλά δεν είχες χρόνο.

Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευτείς την ευκαιρία της… καραντίνας; Εξάλλου, στο διαδίκτυο μπορείς πλέον να βρεις οδηγίες για οτιδήποτε – και αν δεν έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορεί να έρθει σε μια – δυο μέρες σπίτι σου.

gimnastiki

  1. Κάνε Γυμναστική

Το ότι είμαστε σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε – και δεν πρέπει – να γυμναστούμε!

Μπορεί να χρειαστεί να μείνουμε μέσα για αρκετό καιρό, κι αν τον περάσουμε όλο καθιστοί, θα επηρεαστεί τόσο η σιλουέτα όσο και η υγεία μας.

Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πάμπολλες ιδέες για ήπια ή και πιο εντατική γυμναστική στο σπίτι. Βάλε πρόγραμμα, λοιπόν, και ξεκίνα!

Κορονοϊός είναι… και θα περάσει! Στο χέρι μας είναι οι επιπτώσεις του στη ζωή μας είναι όσο το δυνατόν λιγότερες! Διατηρώντας θετική διάθεση και γεμίζοντας με δημιουργικότητα τις μέρες μας, ο χρόνος θα περάσει πολύ πιο γρήγορα και διασκεδαστικά.

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας