Τα απαιτητικά deadlines στη δουλειά και οι πολλές καθημερινές σου υποχρεώσεις συχνά σε αφήνουν εξαντλημένο, χωρίς το περιθώριο να αφιερώσεις ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου.

Μια πραγματικότητα που βιώνεται από τα περισσότερα ζευγάρια, οποιοδήποτε κι αν ρωτήσεις να σου αποκαλύψει το μυστικό της ευτυχίας τους, θα σου απαντήσει πως δεν υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα επιτυχίας. Σε αυτό όμως που όλοι συμφωνούν είναι στο πως οι σχέσεις θέλουν δουλειά!

Ποιες είναι λοιπόν οι 5 συνθήκες που συμβάλλουν στη διατήρηση της χημείας με τον σύντροφό σου;

 ανοιχτά

  1. Μιλήστε ανοιχτά

Μια σχέση ωριμάζει στο πέρασμα του χρόνου και μαζί με αυτή κι εσείς. Κάθε μέρα που περνάτε μαζί σας επιτρέπει να γνωρίσετε καλύτερα τον σύντροφό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε να διαβάσετε και τη σκέψη του.

Ο μόνος τρόπος για να εκφράσεις και να επικοινωνήσεις ξεκάθαρα τη σκέψη σου είναι μιλώντας. Γι’ αυτό, ο μόνος τρόπος για να μεταδώσεις ένα σαφές μήνυμα είναι να μιλήσετε ανοιχτά και να εκφραστείτε με όσο πιο ευθύ και ειλικρινή τρόπο μπορείς.

  1. Ζητήστε “συγγνώμη”

Το “συγγνώμη” είναι μία μικρή λέξη με τεράστια σημασία.

Μία λέξη που σε δυσκολεύει για να την πεις, αφού πρέπει πρώτα να αφήσεις στην άκρη τον εγωισμό σου και να αναγνωρίσεις πως κάτι έκανες λάθος. Το ίδιο δύσκολο είναι να καταφέρεις να δεχτείς και τη “συγγνώμη” του άλλου, όταν αυτός σου την προσφέρει. Αφού αναγνωρίσετε το λάθος σας, καλό είναι να κάνετε και μια συζήτηση που θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος και θα αποτρέψει μελλοντικές, δυσάρεστες επαναλήψεις.

 μαζί

  1. Δοκιμάστε νέα πράγματα μαζί

Η επανάληψη, ο εφησυχασμός και η ρουτίνα είναι τρία στοιχεία που φθείρουν μια σχέση.

Το να δοκιμάζετε νέα πράγματα στον ελεύθερό σας χρόνο συμβάλλει δραστικά στην αναζωογόνηση της σχέσης σας. Ένα νέο χόμπι, μία αυθόρμητη εκδρομή στο βουνό ή στη θάλασσα ή η δοκιμή μιας καινούριας συνταγής είναι μικρά πράγματα που μπορούν να σας φέρουν κοντά και να τονώσουν τη σχέση σας.

  1. Δεν είναι η “χημεία”… είναι η φιλία!

Διάφορες έρευνες που αναζητούν το μυστικό της ευτυχίας σε μια σχέση συμφωνούν στο ότι μια υγιής σχέση χτίζεται με θεμέλιο τη φιλία, κάτι που αναπτύσσεται μέσα στα χρόνια.

Πέρα από την ερωτική έλξη και τα ρομαντικά αισθήματα, ο ισχυρότερος παράγοντας που δένει δύο ανθρώπους είναι η φιλία - να νιώθει κανείς τον άλλο συνοδοιπόρο στο ταξίδι της ζωής. Ο πιο γλυκός τρόπος για να ενισχύσετε την άνεση και την οικειότητα μεταξύ σας είναι η αγκαλιά. Για παράδειγμα, μια τρυφερή αγκαλιά λίγο πριν κοιμηθείτε είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να συνδεθείς με τον σύντροφό σου.

 σας

  1. Αφιερώστε χρόνο και δείξτε την εκτίμησή σας

Συχνά κάνουμε το λάθος να θέτουμε ως προτεραιότητα την οικονομική ή την επαγγελματική επιτυχία πάνω από τον χρόνο που αφιερώνουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με τη λανθασμένη εντύπωση ότι τα χρήματα θα μας προσφέρουν την ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε σε μελλοντικές στιγμές, όταν θα έχουμε περισσότερο χρόνο.

Μια μικρή κίνηση όπως το να ετοιμάσεις ένα αγαπημένο φαγητό, να προετοιμαστείς για ένα ήρεμο βράδυ παρέα με μια καλή ταινία, ή ακόμη κι ένα τρυφερό μήνυμα κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σχέση σας.

Ακόμη κι όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και προβλήματα, αξίζει να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποια κατάσταση που θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Αυτό μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε προσεκτικά και ολόπλευρα, εξασκώντας το αίσθημα της ευγνωμοσύνης.

Με το χαμόγελο να μετατρέπεται στην καμπύλη που γεφυρώνει και φέρνει κοντά δύο ανθρώπους, χαμογελάστε και αφιερώστε χρόνο με τον άνθρωπό σας, αντλώντας δύναμη και βρίσκοντας λόγους να χαμογελάτε περισσότερο, μαζί!

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας