Η διάθεσή μας, η στάση καθώς και η οπτική από την οποία βλέπουμε τα πράγματα και τις περιστάσεις της ζωής μας μάς επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο ίσως αντιλαμβανόμαστε με την πρώτη ματιά.

Απλά φέρτε στο μυαλό σας ορισμένα άτομα που γενικά χαρακτηρίζονται από αρνητικό τρόπο σκέψης και ανήκουν στον κοινωνικό σας περίγυρο. Δεν νομίζετε πως η ζωή τους θα βελτιωνόταν σημαντικά αν είχαν έναν πιο θετικό τρόπο σκέψης; Μάλιστα, όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο έντονες είναι οι συνέπειες του αρνητικού τρόπου σκέψης. Τότε ίσως αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πως τα συνεχή παράπονα, οι γκρίνιες και η απαισιοδοξία για το μέλλον είναι αντιπαραγωγική, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Συνεπώς, είναι λογικό πως το ακριβώς αντίθετο, ο θετικός τρόπος σκέψης, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, έχοντας πολύ ευεργετική επίδραση τόσο στην καριέρα σας όσο και στην προσωπική σας ζωή. Ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά σε ορισμένες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε την αρνητικότητα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο θετικά.

  1. Μην ξεκινήσετε ωσότου βρείτε την έμπνευση και τον ενθουσιασμό που χρειάζεται.
    Είναι πολύ δελεαστικό να ορμήξετε κατευθείαν στη δουλειά όταν παρουσιάζεται μια καινούργια πρόκληση ενώπιόν σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό, προτού το κάνετε αυτό, να έχετε εσείς οι ίδιοι εμπνευστεί από το όλο project και να έχετε γεμίσει ενθουσιασμό.
    Ευθύς εξαρχής, λοιπόν, βρείτε κάτι στο project που σας αρέσει ή σας ενθουσιάζει – κάτι που σας συναρπάζει. Κάνοντάς το αυτό, η εργασία θα είναι για σας περισσότερο μια περιπέτεια, παρά μια αγγαρεία, και θα την βλέπετε πολύ πιο θετικά. Ίσως σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να την ολοκληρώσετε, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ποιοτικό.
  2. Μείνετε μακριά από άτομα με αρνητικό τρόπο σκέψης.
    Τα άτομα με αρνητικό τρόπο σκέψης σας εξαντλούν και, δυστυχώς, η αρνητική τους διάθεση είναι κολλητική. Ορισμένες φορές, αλλάζουμε ασυναίσθητα τον τρόπο σκέψης μας ή και τη διάθεσή μας μόνο και μόνο για να συμπλεύσουμε με τη διάθεση και τη σκέψη ενός αρνητικά σκεπτόμενου συνεργάτη, εργοδότη ή φίλου. Είναι στη φύση μας να ευθυγραμμιζόμαστε ενεργητικά με τους ανθρώπους που είναι γύρω μας, για αυτό και η λύση δεν είναι να προσπαθήσετε εσείς να τους αλλάξετε τρόπο σκέψης – αυτό μόνο εκείνοι μπορούν να το κάνουν – αλλά πολύ απλά να τους αποφεύγετε. Μην τους αφήνετε να γεμίζουν τη ζωή σας με τοξική αρνητικότητα. Κρατήστε από αυτούς όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις.
  3. Μη φοβάστε την αποτυχία.
    Ο αρνητικός τρόπος σκέψης συχνά είναι καρπός του φόβου της αποτυχίας. Οι σκέψεις αυτές πηγάζουν από μια έντονη ανησυχία για το πιθανό αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν οι προσπάθειές μας, καθώς και για τη γνώμη των άλλων ανθρώπων για μας και τη δουλειά μας. Ωστόσο, τα θετικά σκεπτόμενα άτομα δεν βλέπουν έτσι τα λάθη τους. Γνωρίζουν, ούτως ή άλλως, πως θα κάνουν λάθη κα είναι αποφασισμένοι να μάθουν από αυτά και να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Οι ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τη δουλειά μας, θα μας προστατεύουν από την απογοήτευση και την αποθάρρυνση.
  4. Πάρτε στα σοβαρά τη δουλειά σας, αλλά όχι πολύ στα σοβαρά.
    Επειδή η δουλειά που ίσως κάνετε είναι σημαντική, δεν σημαίνει πως πρέπει να την αφήσετε να σας συντρίψει κάτω από το βάρος της ευθύνης. Να θυμάστε πως πρέπει να παίρνετε τη δουλειά σας σοβαρά, αλλά όχι να γίνεστε σκληρός με τον εαυτό σας. Να είστε καλός επαγγελματίας, αλλά μην ξεχνάτε πώς η ξεκούραση και η ανάπαυση είναι απαραίτητα στοιχεία για να συνεχίσετε να είστε παραγωγικός και ποιοτικός στην εργασία σας.
  5. Να θυμάστε πως όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, χρειάζεστε τη θετική σκέψη περισσότερο από ποτέ.
    Μπορεί να μοιάζει εύκολο να βυθιστείτε στην απόγνωση και τη λύπη όταν τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως, αλλά τότε είναι που χρειαζόμαστε την αισιοδοξία και τη θετική στάση περισσότερο από ποτέ. Ψάξτε να βρείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμη κι αν είναι δύσκολο – μόνο έτσι θα βρείτε την ενέργεια που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να παλεύετε τα προβλήματά σας. Μοιραστείτε τις ανησυχίες και τους φόβους σας με άλλους, μη φοβηθείτε να παραπονεθείτε και λιγάκι, απλά φροντίστε να κλείνετε πάντοτε τη συζήτηση με θετικό τόνο.
  6. Να χαμογελάτε.
    Είναι ένα απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό κόλπο. Το χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεστε, και μάλιστα αμέσως, την ίδια εκείνη στιγμή. Προσπαθήστε την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι άσχημο να το αντιμετωπίσετε με λίγο χαμόγελο. Θα δείτε την αποτελεσματικότητά του, ευθύς αμέσως. Να θυμάστε πως το χαμόγελο και η θετική στάση είναι επίσης μεταδοτική.

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας