Ήξερες ότι το πλαστικό διασπάται πολύ δύσκολα; Είναι υλικό κατασκευασμένο να αντέχει για πάντα! Από την άλλη, τα περισσότερα πλαστικά προϊόντα χρησιμοποιούνται μόλις μία φορά και μετά αποσύρονται.

Όλοι γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλούν τα πλαστικά στη ζωή μας – αλλά οι περισσότεροι από μας δεν κάνουμε όσα είναι απαραίτητα για να τις αντιμετωπίσουμε. Είναι αποδεδειγμένο ότι το πλαστικό επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, καθώς τοξικά χημικά διαφεύγουν από τη σύνθεσή του και καταλήγουν στο αίμα και τους ιστούς μας, γεγονός που συνδέεται με καρκίνους, γενετικά προβλήματα, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ενδοκρινικές διαταραχές και άλλες ασθένειες.

Την ίδια ώρα, το περιβαλλοντικό κόστος του πλαστικού είναι ανυπολόγιστο. Η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ρύπανση των υδάτων και της ξηράς, και οι κάκιστες συνέπειες για τη ζωή τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων δεν μπορούν καν να υπολογιστούν με οικονομικούς όρους.

Εσύ, επιλέγεις να είσαι μέρος της λύσης ή του προβλήματος; Πόσες φορές είχες βρεθεί στη θάλασσα, σε εκδρομικούς χώρους, στο δρόμο ή οπουδήποτε αλλού κι είδες πλαστικά να βρίσκονται παντού! Παρότι το περιβάλλον είναι το κοινό σπίτι όλων μας, το μόνο που κάνουμε ως ανθρωπότητα είναι να το καταστρέφουμε, νομίζοντας ότι οι συνέπειες δεν θα μας καταφτάσουν ποτέ. Ορισμένοι θεωρούν ότι η καταστροφή δεν πρόκειται να μας επηρεάσει στο άμεσο μέλλον. Πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται ότι την καταστροφή τη ζούμε ήδη, μέσα από τις καταστροφικές πλημύρες και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που ήδη καταγράφονται σε όλο τον κόσμο.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά για να απαλλαχτούμε από το πλαστικό! Ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να κάνει το καλύτερο δυνατό μέσα από μικρές καθημερινές ενέργειες, για έναν κόσμο πιο καθαρό και πάνω από όλα πιο υγιή. Σκεφτείτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν υιοθετήσουμε όλοι μια νοοτροπία που συνοψίζεται στη φράση: «δεν θα σωθεί από μένα ο κόσμος!»

Όλοι έχουμε ευθύνη για τον κόσμο που ζούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε να τον σώσουμε, κι όχι να παραμένουμε παθητικοί θεατές της κατάστασης! Παρακίνησε τα παιδιά σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, ή ακόμα κι έναν άγνωστο που βλέπεις ότι κάνει κάτι λάθος, να υιοθετήσει οικολογικό τρόπο σκέψης.

Το μέλλον μάς ανήκει. Από μας εξαρτάται πώς θα εξελιχτεί η υφιστάμενη κατάσταση. Μπορεί άλλοι να έκαναν λάθη στο παρελθόν, αλλά σημασία έχει τι κάνουμε εμείς τώρα! Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις το παρόν, ή να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που συνέβαλαν στο πρόβλημα.  

Ξεκίνα από κάπου! Αντικατάστησε τα πλαστικά μπουκάλια με τη συσκευή νερού Strauss, που συνδέεται απευθείας στην παροχή σου.  Σκέψου καθημερινά πόσα πλαστικά μπουκάλια μπορείς να βγάλεις από την ζωή σου. Και να θυμάσαι πάντα – για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, δεν υπάρχει “plan B”!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας