Σήμερα γιορτάζει ο Πλανήτης… ή μήπως όχι;

Η 22 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, μα είναι αλήθεια πως το πανέμορφο σπίτι μας έχει πολλούς λόγους να ανησυχεί μάλλον, παρά να γιορτάζει. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που θέλουν να προστατέψουν ενεργά το περιβάλλον είναι σήμερα περισσότεροι από ποτέ – κι εμείς πασχίζουμε να τους κάνουμε ακόμη περισσότερους.

Χάρη στην ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της, η Strauss έχει αποδείξει το γνήσιο ενδιαφέρον και τον σεβασμό της για το περιβάλλον: αρκεί απλά να αναφέρουμε πως μία και μόνο συσκευή νερού Strauss επιτρέπει την εξοικονόμηση εκατοντάδων πλαστικών κάθε χρόνο. Παράλληλα, η Εταιρεία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τις τρομερές επιπτώσεις που έχει στον πλανήτη η αλόγιστη χρήση πλαστικών μίας χρήσης, καθώς και για την ανάγκη προστασίας του νερού και των πηγών του.

Ενισχύστε κι εσείς την προσπάθειά μας για έναν καθαρό και υγιή πλανήτη, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές εισηγήσεις!

iStock 1136343605

  1. Χρησιμοποιήστε τις Βρύσες σας Σοφά

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι γίνεται τεράστια σπατάλη νερού κατά τη διάρκεια απλών, καθημερινών συνηθειών, όπως το πλύσιμο των χεριών και των πιάτων, το ξύρισμα, και το βούρτσισμα των δοντιών, απλά επειδή αφήνουμε τη βρύση να τρέχει αντί να την ανοιγοκλείνουμε όποτε χρειαζόμαστε περισσότερο νερό. Η ποσότητα που σπαταλιέται με αυτόν τον τρόπο ίσως φαίνεται αστεία, μα, στην πραγματικότητα, αντιστοιχεί σε εκατοντάδες λίτρα νερού κάθε χρόνο για κάθε νοικοκυριό!

Τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι απλό: ας κλείνουμε τη βρύση αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε το νερό που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Μπορούμε, επίσης, να τοποθετήσουμε ειδικά ακροφύσια που συμβάλλουν στην αύξηση της πίεσης του νερού (για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα) αλλά τη μείωση της ποσότητας που δαπανάται.

  1. Ντους & Τουαλέτα

Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να κάνουμε και στο ντους: υπάρχουν αντίστοιχα ακροφύσια ή τηλέφωνα αυξημένης πίεσης και μειωμένης κατανάλωσης τα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε, και μαθαίνουμε να κλείνουμε τη ροή όταν σαπουνιζόμαστε. Αν λατρεύουμε τα πολύωρα λουτρά σε μπανιέρες, ας τα μειώσουμε τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στο καζανάκι μπορούμε να τοποθετήσουμε ειδικό μηχανισμό μειωμένης ροής (half & full flush), που αποδεδειγμένα συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση νερού.

  1. Πλυντήριο Ρούχων & Πιάτων

Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων και πιάτων μόνο όταν έχει γεμίσει ο κάδος. Αν έχετε παλιό πλυντήριο, αντικαταστήστε το με ένα ενεργειακά αποδοτικό, με ειδικά προγράμματα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας.

iStock 1012535502

  1. Πότισμα & Εξωτερικό Πλύσιμο

Προτιμήστε να ποτίζετε νωρίς το πρωί ή νωρίς το βράδυ, καθώς ο δυνατός ήλιος του μεσημεριού και του απογεύματος εξατμίζει γρήγορα το νερό, κάνοντάς μας να δαπανούμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού από όση πραγματικά χρειάζονται το γκαζόν και τα φυτά μας. Αντίθετα, νωρίς το πρωί και το βράδυ, σχεδόν όλο το νερό που ρίχνουμε απορροφάται από τα φυτά και το χώμα.

Για την περιποίηση του κήπου και το πλύσιμο της αυλής, μην χρησιμοποιείτε το λάστιχο για να διώξετε τη βρομιά! Χρησιμοποιήστε σκούπες με σκληρή βούρτσα και έναν κουβά με νερό. Είναι πιο κουραστικό, αλλά καθαρίζετε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε τεράστια ποσότητα νερού!

Την ίδια ακριβώς αρχή μπορούμε να εφαρμόσουμε σε οτιδήποτε πλένουμε σε εξωτερικό χώρο –αυτοκίνητο, μηχανάκι κτλ.

  1. Να Ελέγχετε Τακτικά για Διαρροές

Να ελέγχετε τακτικά τον μετρητή, τους λογαριασμούς νερού και τις σωληνώσεις σας για ενδείξεις διαρροών! Ένας απλός τρόπος είναι να παρατηρήσετε τον μετρητή όταν όλες οι βρύσες είναι κλειστές: αν εξακολουθεί και κινείται, κάπου υπάρχει διαρροή.

inner

  1. Επενδύστε σε μια Συσκευή Νερού Strauss

Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού Strauss δεν είναι μόνο ο ιδανικός σύμμαχος για ενυδάτωση, αλλά και για την προστασία του πλανήτη.

Προσφέροντάς σας τριπλά φιλτραρισμένο, κρυστάλλινο νερό στην ιδανική για σας θερμοκρασία με το πάτημα ενός κουμπιού, απαλλάσσει εσάς από την αγορά αμέτρητων εμφιαλωμένων μπουκαλιών, και τον πλανήτη από τόνους πλαστικού από τις χρησιμοποιημένες φιάλες.

Βραβευμένες με τις αυστηρότερες διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας, προσφέρει νερό απαλλαγμένο κατά 99% από χλώριο, με όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, ενώ η τεχνολογία λαμπτήρα UV που χρησιμοποιεί σας προστατεύει αποτελεσματικά από παθογόνα βακτηρίδια και ιούς.

Ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, η πολυτιμότερη περιουσία μας. Ας κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε για να παραδώσουμε την ανεκτίμητη αυτή κληρονομιά ανόθευτη στις γενιές που έρχονται!

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της Strauss Water Cyprus και ανακαλύψτε με τη βοήθειά της ποια συσκευή νερού Strauss ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες!

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας