Απογευματάκι, μπροστά στο τζάκι, ίσως με μια καλή συντροφιά και με μια κούπα ζεστό, αρωματικό, απολαυστικό τσάι. Ό,τι καλύτερο, δεν συμφωνείτε;

 Συνήθως, σε μια τέτοια περίπτωση, αμέσως μόλις ετοιμάσουμε το τσάι μας ανυπομονούμε να το πιούμε και, δίχως δεύτερη σκέψη, αφού προσδώσουμε στο μείγμα την ένταση που μας αρέσει βυθίζοντας το φακελάκι διήθησης στο ζεστό νερό, βγάζουμε το φακελάκι και το πετούμε στα σκουπίδια. Άλλωστε, έτσι κάνουν όλοι. Να, όμως, μια (ίσως όχι και τόσο σπάνια) περίπτωση που η γενική πρακτική είναι λανθασμένη.

Στην πραγματικότητα, τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού έχουν πολλά και σημαντικά οφέλη για μας. Να τους ρίξουμε μια ματιά;

  • Μια εξαιρετική χρήση – την οποία σίγουρα δεν έχετε φανταστεί ποτέ – είναι να χρησιμοποιήσετε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού για να καταπολεμήσετε τη δυσοσμία των παπουτσιών σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι τσαγιού σε κάθε παπούτσι. Απλά προσέξτε να το κάνετε αυτό αφότου στραγγίξετε καλά τα φακελάκια και είναι πλέον νωπά.
  • Πάμε σε μια πιο... θεραπευτική χρήση. Χρησιμοποιήστε τα φακελάκια του τσαγιού για να κάνετε κρύες κομπρέσες. Πώς; Μόλις τα βγάλετε από το φλιτζάνι σας, βάλτε τα κάτω από τη βρύση για αρκετά δευτερόλεπτα και χρησιμοποιήστε τα ως επιθέματα (κομπρέσες) σε περιοχές του σώματός σας που υποφέρουν από διάφορους ερεθισμούς, χτυπήματα ή μελανιές. Αποτελούν, επίσης, εξαιρετική λύση για τη φαγούρα ή τον πόνο που προκαλείται από τσιμπήματα εντόμων, μικρές γρατζουνιές και επιδερμικές φλεγμονές.
  • Καθώς φαίνεται, όσο απολαμβάνουμε εμείς το άρωμα και τη γεύση του τσαγιού, τόσο τη σιχαίνονται τα περισσότερα έντομα – ειδικά αυτά που εισβάλλουν στα σπίτια μας και ορέγονται το δέρμα μας. Μπορείτε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού ως μέσο απώθησης εντόμων, ζωυφίων ή ακόμη και οικιακών τρωκτικών, όπως τα ποντίκια. Δεν απαιτούνται περίπλοκες ενέργειες. Απλά τοποθετήστε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού σε σημεία του σπιτιού που έχουν προσβληθεί από ενοχλητικούς εισβολείς και σύντομα θα διαπιστώσετε πως η δράση τους, αν δεν έχει εξαλειφτεί εντελώς, τουλάχιστον θα έχει μειωθεί αισθητά. Δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.
  • Το νωπό θρυμματισμένο τσάι έχει τη μοναδική ιδιότητα να απορροφά και να «φυλακίζει» κάθε είδους δυσάρεστε οσμές. Κάτι που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να τοποθετήσετε χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού ανοιχτά στο ψυγείο σας για να καταπολεμήσετε δυσάρεστες και επίμονες μυρωδιές από διάφορα τρόφιμα και σκευάσματα που έχουν παραμείνει πολύ καιρό αποθηκευμένα εκεί.
  • Και τώρα μια χρήση για νοικοκυρές και εργένηδες. Πάρτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και ρίξτε τα όπως είναι σε ένα μεγάλο σκεύος με νερό, και στη συνέχεια αφήστε μέσα στο σκεύος οποιουδήποτε είδους πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια ή άλλους είδους μαγειρικά σκεύη τα οποία χρειάζονται πλύσιμο. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι τα συσσωρευμένα λίπη και καμένα ελαιώδη υπολείμματα αφαιρούνται πλέον πολύ πιο εύκολα από την επιφάνειά των σκευών. Πρακτικό και εύκολο.
  • Θα τελειώσουμε με μια πιο αισθητική χρήση: πάρτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού και βάλτε τα στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 15 λεπτά – όχι παραπάνω από μισή ώρα όμως. Εν συνεχεία, χρησιμοποιήστε τα ως επιθέματα στα μάτια σας και στην περιοχή των ζυγωματικών για να αναζωογονήσετε το ταλαιπωρημένο δέρμα του προσώπου. Μετά από λίγα λεπτά, θα παρατηρήσετε πως το πρόσωπό σας έχει απαλλαχτεί από μαύρους κύκλους ή από μια επίμονη, ταλαιπωρημένη όψη λόγω κόπωσης ή... ολονύχτιου γλεντιού. Βοηθά, επίσης, στην αποκατάσταση του δέρματος μετά από χρήση έντονου μακιγιάζ.

Ένα είναι σίγουρο: πως τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού δεν είναι άχρηστα. Μπορεί να προσέδωσαν το άρωμα και τη γεύση τους στο ζεστό νερό του φλιτζανιού σας, αλλά έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν από το πλούσιο θησαυροφυλάκιό τους. Από την περιποίηση του προσώπου σας και μέσο συμπτωματική θεραπείας, έως πρωτοποριακά αποσμητικά παπουτσιών και ψυγείου και οικολογικά εντομοαπωθητικά, τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού είναι πολύτιμα. Μην τα πετάτε, λοιπόν – αντίθετα, αξιοποιήστε στο πλήρες τις φανταστικές τους ιδιότητες!

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας