Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιώσετε το καθημερινό σας διαιτολόγιο, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αρκετά απλοί. Ένας από αυτούς είναι να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο!

Σας ακούγεται απλοϊκό; Παρακάτω, θα ανακαλύψετε πώς μπορεί να σας ωφελήσει αυτή η καλή συνήθεια, πώς δηλαδή το πρώτο ποτήρι νερού μπορεί να αλλάξει τη μέρα σας – αλλά και την καθημερινότητά σας!

 

«Και Γιατί Πρωί - Πρωί;»  

Ως γνωστό, τα σώματά μας αποτελούνται κατά 60% από νερό, γεγονός που καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να αφυδατωθούν. Στην πραγματικότητα, το σώμα μας μπορεί να έχει αφυδατωθεί κι εμείς να μη νιώθουμε δίψα.

Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, να χαρίσετε στο σώμα σας ένα δυναμικό ξεκίνημα είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι! Με τον τρόπο αυτό αναπληρώνετε άμεσα τα υγρά που ούτως ή άλλως θα χάσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας και διασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή λειτουργία των οργάνων του σώματός σας.

 

«Πώς Μπορώ να το Κάνω Λίγο πιο… Ενδιαφέρον;»

Inner

Αν δεν σας αρέσει και πολύ η ιδέα να πίνετε σκέτο νερό πρωί – πρωί, μπορείτε να του χαρίσετε λίγη γεύση, στύβοντας ένα λεμόνι ή λάιμ στο εσωτερικό του! Εκτός από τη γεύση, θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί και να αδυνατίσει. Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι, μπορείτε να προσθέσετε λίγες φέτες αγγούρι ή με μούρα, ή εσπεριδοειδή.

 

Άλλες Χρήσιμες Συμβουλές για την Κατανάλωση Νερού

Εννοείται, φυσικά, πως πρέπει να συνεχίσετε να καταναλώνετε νερό και τροφές πλούσιες σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Οκτώ ποτήρια νερό είναι απολύτως απαραίτητα. Αν μάλιστα ασκείστε συχνά ή χάνετε για κάποιον λόγο πολλά υγρά (π.χ. λόγω ζέστης ή του τοπικού κλίματος), καθώς κι αν κάνετε δίαιτα ή υποφέρετε από κάποια πάθηση στα νεφρά, καλό είναι να πίνετε ακόμη περισσότερο, καθώς και να καταναλώνετε υδαρή τρόφιμα.

Σημαντικό είναι επίσης να ακούτε το σώμα σας. Αν νιώθετε εξάντληση ή διανοητική κόπωση, ακόμη κι αν έχετε ήδη πιει τη συστηνόμενη ποσότητα νερού, πιείτε κι άλλο νερό. Το χρώμα των ούρων σας είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες για να καταλάβετε αν το σώμα σας ενυδατώνεται επαρκώς. Απλά να θυμάστε ότι ορισμένα συμπληρώματα βιταμινών και λαχανικά, όπως τα παντζάρια, ίσως επίσης να ευθύνονται για το σκούρο χρώμα των ούρων.

Από την άλλη, καλό είναι να αποφεύγετε και την υπερβολική κατανάλωση νερού, καθώς θα ξεπλύνει το νάτριο από το σώμα σας – ένα στοιχείο που είναι απολύτως απαραίτητο για την καλή λειτουργία των ιστών.

Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγετε να πίνετε νερό ως αντίδοτο στην πείνα. Παρότι είναι καλή συνήθεια να πίνετε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το γεύμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το νερό ως υποκατάστατο ενός θρεπτικού, ισορροπημένου γεύματος.  

 

Ένα Τελευταίο Σημείο…

Ένα τελευταίο, μα πολύ σημαντικό σημείο: βεβαιωθείτε πως το νερό που χρησιμοποιείτε, όχι μόνο για κατανάλωση, αλλά και για να πλύνετε τα δόντια σας και το σώμα σας, είναι φιλτραρισμένο, απαλλαγμένο όσο το δυνατόν περισσότερο από χημικά και πρόσθετα, όπως η χλωρίνη. Εξάλλου, το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, και απορροφά το ίδιο αποτελεσματικά τη χλωρίνη όσο κι οι εσωτερικοί σας ιστοί όταν πίνετε χλωριούχο νερό.  

Ακόμη πιο σημαντικό βέβαια είναι το νερό που εισέρχεται στο εσωτερικό του σώματός σας! Με τη συσκευή νερού της Strauss, που συνδέεται απευθείας στην παροχή σας, απολαμβάνετε πεντακάθαρο νερό, απλό ή ανθρακούχο, σε πέντε διαφορετικές θερμοκρασίες, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Μαθετε περισσοτερα

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας