Στην ψηφιακή εποχή, οι περισσότεροι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθισμένοι σε ένα γραφείο, κοιτώντας μια οθόνη. Κι αν σκεφτούμε πως μια συνηθισμένη εργάσιμη μέρα περιλαμβάνει τουλάχιστον οκτώ ώρες εργασίας, τότε περνάμε καθιστοί το λιγότερο 40 με 48 ώρες την εβδομάδα - στην εργασία μας μόνο!

Μιας και δαπανάτε τόσο χρόνο στον εργασιακό σας χώρο, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να τον κάνετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινό, αυξάνοντας έτσι και την παραγωγικότητά σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πρακτικά βήματα που μπορείτε να κάνετε προς αυτήν την κατεύθυνση, δίχως να αναστατώσετε τους συναδέλφους σας και να κάνετε ιδιαίτερα έξοδα. Ας δούμε μερικά.

 

  1. Σκεφτείτε Οικολογικά!

Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, τα φυτά αποτελούν εξαιρετική πηγή οξυγόνου και μπορούν να συμβάλλουν στο να παραμείνει ο χώρος σας καθαρός και απαλλαγμένος από τοξίνες και ρύπους. Σε συνδυασμό με άφθονο καθαρό αέρα, έχει αποδειχτεί πως μερικά φυτά στον χώρο μπορούν να εκτοξεύσουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα του εργαζόμενου.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διενεργήθηκε από ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Έξετερ, η τοποθέτηση λίγων μόνο φυτών σε έναν εργασιακό χώρο συνέβαλε στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων κατά 15%. Εξάλλου, μια νότα πράσινου και φύσης στο γραφείο μας, όχι μόνο θα προάγει την υγεία και την ευεξία μας, αλλά και θα απαλύνει κάπως την αυστηρότητα του χώρου, κάνοντάς μας να νιώθουμε πιο χαλαροί και άνετοι, σαν στο σπίτι μας.

 

  1. Αξιοποιήστε τη Λειτουργία Ειδοποίησης στο Κινητό σας

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ειδοποίησης και κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, κι όχι μόνο για να ξυπνήσετε το πρωί. Για ποιον λόγο; Για να θυμάστε πως έχει έρθει η ώρα να σηκωθείτε από την καρέκλα και να βηματίσετε λίγο, κάνοντας μερικές διατάσεις, πίνοντας λίγο νερό και ξεμουδιάζοντας το σώμα σας.

Αυτό είναι καλό να το κάνετε ανά τακτά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα διαπιστώσετε ότι, εκτός από τους μυς και τους τένοντές σας, η πρακτική αυτή θα ανακουφίζει και τη διάνοιά σας, κρατώντας την διαυγή και πιο συγκεντρωμένη.

 

  1. Διατηρείτε τον Χώρο σας Καθαρό

Μελέτες έχουν καταδείξει πως, πολύ συχνά, αντικείμενα όπως το πληκτρολόγιό μας, το κινητό μας τηλέφωνο και η επιφάνεια εργασίας στο γραφείο μας έχουν πολύ περισσότερα βακτήρια και από το καπάκι της τουαλέτας!

Ένας πολύ απλός τρόπος, λοιπόν, να κάνετε τον εργασιακό σας χώρο πιο υγιεινό είναι να τον απολυμαίνετε συχνά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με κάποιο αλκοολούχο διάλυμα ή άλλο απολυμαντικό προϊόν. Μην κρίνετε την καθαριότητα του γραφείου σας από την όψη του! Φροντίστε να το απολυμαίνετε συχνά και θα αρρωσταίνετε πολύ σπανιότερα.

 

  1. Κάντε το Νερό τον Καλύτερό σας Φίλο

Η σωστή ενυδάτωση είναι ο καλύτερος φίλος του εγκεφάλου σας. Φροντίστε να έχετε πάντοτε πάνω στο γραφείο σας ένα παγουράκι ή ένα μπουκάλι με νερό, και να πίνετε γουλιές τακτικά, ακόμη κι αν δεν διψάτε. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσετε μια ρουτίνα ενυδάτωσης την οποία το σώμα σας θα λατρέψει, ενώ παράλληλα θα βοηθήσετε τον μεταβολισμό σας, θα διευκολύνετε τη δίαιτά σας (είτε θέλετε να χάσετε βάρος, είτε όχι) και θα εξασφαλίσετε πολύ καλύτερες επιδόσεις, βελτιωμένη αντίληψη και μνήμη, καθώς και καλύτερη διάθεση.

Ίσως τελικά αυτό που χρειάζεστε για να ενυδατώνετε σωστά το σώμα σας μέσα στη μέρα, είναι να το έχετε πάντοτε εύκαιρο και στην ιδανική για σας θερμοκρασία - πεντακάθαρο, κρυστάλλινο νερό, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Μαθετε περισσοτερα

  1. Υγιεινά Σνακ

Φροντίζοντας να έχετε μαζί σας στο γραφείο υγιεινά σνακ, όχι μόνο γλιτώνετε χρήματα, αλλά και τα «κιλά» ζάχαρης, αλατιού και συντηρητικών που περιέχονται σε οτιδήποτε συσκευασμένο θα βρείτε στο κοντινότερο περίπτερο ή κυλικείο.

Ετοιμάστε κάποιο smoothie από το σπίτι, ένα θρεπτικό και χορταστικό σάντουιτς, ένα από τα αγαπημένα σας φρούτα ή κάποια μπάρα δημητριακών, και δώστε στο μυαλό και στο υπόλοιπο σώμα σας την ευκαιρία να αναζωογονηθεί και να διατηρήσει τη ζωντάνια και την εγρήγορση που θα σας χρειαστεί για να ολοκληρώσετε τις εργασιακές σας υποχρεώσεις. Αντίθετα, σνακ πνιγμένα στη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες όχι μόνο θα σας φουσκώσουν, αλλά και θα προκαλέσουν υπνηλία και εξάντληση σύντομα μετά το κολατσιό σας.

 

  1. Τι κι αν το Παρακάνετε Λίγο με την Οργάνωση;

Η οργάνωση ποτέ δεν βλάπτει, ειδικά στον εργασιακό μας χώρο. Φροντίστε να πετάτε καθημερινά οτιδήποτε δεν χρειάζεστε και να βολεύετε στη θέση τους οτιδήποτε δεν θα χρειαστείτε στη διάρκεια της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνετε απίστευτο χρόνο, καθώς και όλο το άγχος και τον εκνευρισμό που μας καταλαμβάνει όταν δεν βρίσκουμε γρήγορα αυτό που θέλουμε. Ένας οργανωμένος χώρος συμβάλλει πάντοτε σε ήρεμη και παραγωγική εργασία.

Ο χώρος εργασίας μας είναι το δεύτερο σπίτι μας· γιατί, λοιπόν, να είναι λιγότερο λειτουργικός και υγιεινός;

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας