Για τους περισσότερους,  ο Σεπτέμβριος είναι περίοδος επανένταξης στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα του φθινοπώρου.

Συχνά, αυτή η «επανένταξη» και η προσαρμογή στους πιο γρήγορους ρυθμούς και τις άφθονες απαιτήσεις της καθημερινότητας μετά τις διακοπές είναι δύσκολη, με τη διάνοιά μας να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να αποδώσει στο πλήρες τις δυνατότητές της.

Αν νιώθετε κι εσείς αυτή τη… δυσκολία, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα ακόλουθα 5 tips. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη συγκέντρωσή σας.

ipnos

  1. Φροντίστε να Κοιμάστε Καλά

Ο μέσος ενήλικας πρέπει να κοιμάται καθημερινά 7-9 ώρες για να δώσει στο σώμα του την ευκαιρία να αναζωογονηθεί και να λειτουργήσει σωστά την επόμενη μέρα. Ο κακός ύπνος έχει εξαιρετικά αρνητική και βλαπτική επίδραση σε όλο τον οργανισμό, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, που σημαίνει πως επηρεάζει σοβαρά όλες τις διανοητικές μας λειτουργίες – άρα και τη συγκέντρωση.

Συνεπώς, αν θέλετε να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας, φροντίστε απλά να κοιμάστε καλά. Αν διαπιστώνετε πως δεν σας παίρνει ο ύπνος εύκολα, δοκιμάστε τα εξής:

  • κλείστε οποιεσδήποτε ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον δύο ώρες προτού ξαπλώσετε·
  • δειπνήστε ελαφριά και αρκετή ώρα προτού ξαπλώσετε·
  • υιοθετήστε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου – δηλαδή φροντίστε να κάνετε κάποια συγκεκριμένα πράγματα κάθε βράδυ προτού ξαπλώσετε (π.χ. γεύμα, μπάνιο, να ξαπλώνετε την ίδια ώρα). Το σώμα σας θα μάθει τη διαδικασία και θα προετοιμάζεται για ύπνο αρκετή ώρα πριν πλησιάσετε καν στο κρεβάτι. 

  1. Υιοθετήστε μια Υγιεινή Διατροφή

Όταν προσφέρουμε στο σώμα σας τις θρεπτικές ουσίες που έχει ανάγκη, προφανώς θα αποδίδει πολύ καλύτερα. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πλούσιο σε φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, φρούτα και λιπαρά ψάρια αποδεδειγμένα συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης, της νοητικής λειτουργίας και της διανοητικής συγκέντρωσης, ενισχύοντας παράλληλα την αντιληπτική μας ικανότητα.

gimnastiki

  1. Να Γυμνάζεστε Τακτικά

Η τακτική σωματική άσκηση, ακόμη κι αν είναι σχετικά ήπια (περπάτημα ή χαλαρό τζόκινγκ) είναι πολύ ευεργετική για τη διάνοια, καθώς συμβάλλει στην αποβολή του στρες, στην εκτόνωση της έντασης και στην έκλυση ορμονών και ουσιών που τονώνουν τον οργανισμό και αναζωογονούν το νευρικό σύστημα.

Το μυστικό είναι επιλέξετε ένα είδος άσκησης που πραγματικά απολαμβάνετε (ώστε να έχετε την όρεξη να ασχοληθείτε με αυτό ακόμη και όταν είστε κουρασμένοι) και να αφιερώνετε σε αυτό 30 περίπου λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα. 

  1. Συχνά, Μικρά Διαλείμματα

Ένας από τους πιο επιτυχημένους τρόπους διατήρησης ή και ενίσχυσης της διανοητικής σας συγκέντρωσης, ειδικά αν κάνετε δουλειά γραφείου, είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα.

Ίσως έχετε ακούσει για τον δημοφιλή κανόνα των «10 προς 60», δηλαδή των 10 λεπτών διαλείμματος για κάθε 60 εργασίας. Πολλοί τον έχουν βρει εξαιρετικά αποδοτικό. Απλά φροντίστε να το αξιοποιήσετε σωστά: μην καθίσετε μπροστά στον υπολογιστή! Σηκωθείτε, περπατήστε λίγο, απολαύστε ένα ρόφημα και ένα μικρό σνακ και τσεκάρετε το κινητό σας για μηνύματα και νέα. Προσέξτε, μόνο, μην το παρακάνετε! Δέκα λεπτά είναι υπεραρκετά.

sosti enidatosi

  1. Σωστή Ενυδάτωση

Ένας εγκέφαλος που είναι αφυδατωμένος έστω και για μόλις 2% ταλαιπωρείται από μειωμένη συγκέντρωση, αδύναμη αντιληπτική ικανότητα, πιθανόν πονοκεφάλους, υπνηλία, αίσθημα κόπωσης και κακή διάθεση. Ο εγκέφαλος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επαρκή κατανάλωση νερού για να μπορέσει λειτουργήσει καλά. Όταν του το στερείτε – και μάλιστα συστηματικά – τότε σίγουρα θα δείτε τη διανοητική σας απόδοση να χειροτερεύει.

Τι μπορείτε να κάνετε; Απλό: να πίνετε νερό τακτικά, ακόμη και αν δεν διψάτε. Μπορείτε να έχετε μαζί σας πάντοτε ένα παγουράκι που θα το γεμίζετε τακτικά είτε με σκέτο νερό, είτε με νερό ενισχυμένο με τη διακριτική γεύση ενός αγαπημένους σας φρούτου ή μυρωδικού, όπως η φράουλα ή η μέντα. Φροντίστε μόνο να μην είναι αλκοόλ, καθώς τα αλκοολούχα αφυδατώνουν τον οργανισμό, παρά τον ενυδατώνουν.

Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού της Strauss, βραβευμένες με τις αυστηρότερες διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας, είναι ιδανικές για επαγγελματικούς χώρους, δίνοντας σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαμβάνουν κρυστάλλινο, τριπλά φιλτραρισμένο νερό στη θερμοκρασία που το προτιμούν (κρύο, χλιαρό, ζεστό, καυτό), ενώ παράλληλα απαλλάσσουν τους επαγγελματίες τόσο από το κόστος όσο και από τη συνεχή μεταφορά εκατοντάδων φιαλών νερού, καθώς και από την αποθήκευσή τους.

Επικοινωνήστε με την Strauss Water Cyprus και μάθετε περισσότερα για τα μοντέλα και τα χαρακτηριστικά των μοναδικών μας συσκευών!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας