Υπάρχουν διάφορα επίπεδα αυτογνωσίας. Διαβάστε το άρθεο μας και ανακαλύψτε ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα κατακτήσετε. 

Αυτογνωσία είναι η ικανότητα να παρατηρούμε τον εαυτό μας και να προσδιορίζουμε με ακρίβεια τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις παρορμήσεις μας, και, στη συνέχεια, να διακρίνουμε κατά πόσον βασίζονται στην πραγματικότητα ή όχι.

Η αυτογνωσία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ιδιότητες που θα μπορούσαμε να καλλιεργήσουμε. Μας βοηθά να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να κατανοούμε τις αδυναμίες μας. Μας βοηθά επίσης να έχουμε ρεαλιστική εικόνα για τις δυνατότητές μας και να βάζουμε εφικτούς στόχους. 

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα αυτογνωσίας. Παρακάτω θα ανακαλύψετε ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα κατακτήσετε. 

inner Επιπεδα Αυτογνωσιας

Τα 3 Επίπεδα Αυτογνωσίας

1) Αναλύστε τα Συναισθήματά σας

Το άγχος και οι πιέσεις της καθημερινότητας συχνά δεν μας επιτρέπουν να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας για ξεκούραση και αναζωογόνηση. Ωστόσο, αυτός ο χρόνος είναι ζωτικός για σωματική και ψυχική ευεξία

Επομένως, το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε αυτογνωσία είναι να αφιερώσουμε χρόνο να αναλύσουμε τα συναισθήματά μας· να κατανοήσουμε τι τα προκαλεί· να μάθουμε καλύτερα ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, υπάρχει κίνδυνος να βυθιστούμε στις σκέψεις μας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούμε σε έναν φαύλο κύκλο συναισθημάτων. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι να μιλήσουμε σε κάποιον που μας καταλαβαίνει και μας ακούει προσεκτικά. Όταν ανοιγόμαστε σε κάποιον, αποκτούμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του εσωτερικού μας κόσμου.

2) Αναλογιστείτε τον Τρόπο Ζωής σας

Σε αυτό το στάδιο αναλύουμε όχι μόνο τι κάνουμε, αλλά και τους λόγους για τους οποίους το κάνουμε. 

Το βήμα αυτό είναι εξίσου σημαντικό, επειδή μας επιτρέπει να διακρίνουμε πώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τις καθημερινές μας αποφάσεις. 

3) Προσδιορίστε τις Αδυναμίες σας

Το τελευταίο στάδιο είναι και το πιο δύσκολο. Για να το πετύχουμε, χρειάζεται να έχουμε ρεαλιστική εικόνα για τον εαυτό μας, αναλύοντας τις αντιδράσεις μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις και προσδιορίζοντας σημεία που χρειάζονται διόρθωση. 

Για παράδειγμα, πώς αντιδρούμε όταν κάποιος ή κάτι μας εκνευρίζει; Πώς διαχειριζόμαστε ένα θλιβερό γεγονός; Με τέτοιες ερωτήσεις, μπορούμε να εντοπίσουμε ελαττώματα στην προσωπικότητά μας. Κι αυτό είναι πάντοτε το πρώτο βήμα για αυτοβελτίωση. 

Εχθρός της αυτοβελτίωσης είναι η τελειομανία: αν αναγνωρίζουμε ότι μπορούμε να μάθουμε κάτι από κάθε μας λάθος, θα βλέπουμε πιο θετικά ακόμη και μια αποτυχία, γιατί θα αποτελεί το εφαλτήριο για ουσιαστικές αλλαγές στην προσωπικότητα και τις σχέσεις με τους γύρω μας.

inner Αποκτουμε Αυτογνωσια

Πώς Αποκτούμε Αυτογνωσία

  • Ημερολόγιο

Το ημερολόγιο είναι πολύτιμο εργαλείο αυτογνωσίας. Καθώς γράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, θα είναι ευκολότερο να προσηλώσετε την προσοχή σας σε αυτά. Θα εξετάζετε πιο προσεκτικά τον τρόπο ζωής και τις αντιδράσεις σας σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Οργανώνοντας τις σκέψεις σας, θα είστε σε καλύτερη θέση να βάλετε ρελιστικούς στόχους και να κάνετε αλλαγές που θα σας αναζωογονήσουν.

  • Βοήθεια από Φίλους

Ζητήστε από φίλους που εμπιστεύεστε να σας βοηθήσουν να διακρίνετε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας που είναι δύσκολο να εντοπίσετε μόνοι σας. Κάποιος που σας γνωρίζει καλά, μπορεί να αποκαλύψει αδυναμίες που είτε δεν μπορείτε είτε δεν θέλετε να παραδεχτείτε. 

  • Καλή Υγεία & Θετική Διάθεση

Η καλή υγεία είναι το κλειδί για θετική διάθεση, που είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια αυτογνωσίας. Και το μυστικό τόσο για καλή υγεία, όσο και για θετική διάθεση είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού

Γιατί; Διότι σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού μας συστήματος: έχει αποδειχτεί ότι ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μειώνει σημαντικά τις διανοητικές επιδόσεις και επηρεάζει σοβαρά τη διάθεση, προκαλώντας αίσθημα εξάντλησης και μελαγχολία. 

Η πιο απλή και υγιεινή λύση για επαρκή ενυδάτωση; Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού Strauss, που σας προσφέρουν άφθονο, τριπλά φιλτραρισμένο νερό, με το πάτημα ενός κουμπιού!

Με λαμπτήρα UV, που προστατεύει αποτελεσματικά από παθογόνους μικροοργανισμούς, βακτηρίδια και ιούς, οι συσκευές νερού Strauss αφαιρούν σκόνη, σκουριά και το 99,9% του χλωρίου από το νερό, διατηρώντας ωστόσο όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία, όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο. 

Με δυνατότητα θέρμανσης του νερού από τους 5 στους 98 βαθμούς Κελσίου σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, σας το προσφέρουν σε προεπιλεγμένες θερμοκρασίες, για να απολαμβάνετε στη στιγμή τα αγαπημένα σας ροφήματα! 

Ίσως το πρώτο βήμα για αυτογνωσία, είναι να αναγνωρίσετε πόσο ανάγκη έχει καθημερινά το σώμα σας για πεντακάθαρο, κρυστάλλινο νερό

inner 31

Επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της Strauss Water Cyprus, η οποία θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή της συσκευής που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες, και θα δημιουργήσει μαζί σας ένα εξατομικευμένο πλάνο αγοράς με μηνιαίες δόσεις.

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: [email protected]

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας