Το νερό είναι πραγματική πηγή ζωής για το σώμα μας – κι όσο πιο καθαρό και αγνό είναι, τόσο το καλύτερο. Υπάρχει, ωστόσο, μια εκδοχή του που φαίνεται πως είναι ακόμη πιο ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό: το ανθρακούχο νερό.

Τι είναι το ανθρακούχο νερό; Είναι νερό το οποίο περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, στοιχείο που δεν αλλοιώνει τη γεύση του αλλά του προσδίδει μια μοναδική σπιρτάδα σαν κι αυτή που έχουν τα αναψυκτικά με ανθρακικό.

Δεν είναι λίγες οι χώρες των οποίων οι κάτοικοι πίνουν συστηματικά ανθρακούχο νερό αντί για απλό. Αντίθετα, στη χώρα μας το ανθρακούχο νερό μόλις πρόσφατα έχει μπει δυναμικά στη διατροφή μας.

Αν είστε κι εσείς ανάμεσα σε εκείνους που απολαμβάνουν τη γεύση του αλλά γνωρίζουν ελάχιστα για αυτό, τότε αξίζει να διαβάσετε λίγο παρακάτω. Θα ανακαλύψετε ορισμένα από τα σημαντικότερα οφέλη που εξασφαλίζει στο ανθρώπινο σώμα η τακτική κατανάλωση ανθρακούχου νερού.

 

  • Ένα κι Ένα για την Πέψη!

Inner

Το ανθρακούχο νερό κάνει θαύματα για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πέψη ή έχουν στομαχικές διαταραχές. Οι τροφές διασπώνται πιο αποτελεσματικά και ο οργανισμός δεν πιέζεται υπερβολικά στην προσπάθειά του να μεταβολίσει την τροφή. Έχει, επίσης, τεκμηριωθεί πως βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

 

  • Καταπολεμά την Κακή Χοληστερόλη

Διάφορες μελέτες που διενεργήθηκαν την περασμένη δεκαετία σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά κατέδειξαν πως οι ενώσεις νατρίου στο ανθρακούχο νερό συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης, ενισχύοντας έτσι την υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

 

  • Συμβάλλει στο Αδυνάτισμα

Inner2

Πώς; Εκτός του ότι βοηθά στη σωστή πέψη και ενισχύει τον μεταβολισμό, το ανθρακούχο νερό είναι ό,τι πρέπει για να αντικαταστήσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο τα παντελώς άχρηστα από θρεπτικής άποψης και άκρως παχυντικά ζαχαρούχα αναψυκτικά, καθώς και ορισμένα οινοπνευματώδη ποτά. Με τη φυσική του σπιρτάδα, καθώς και με λίγο χυμό ή φέτες φρούτων μπορούμε να έχουμε ένα άψογο συνοδευτικό για το γεύμα ή την εργασία μας, κυριολεκτικά με μηδενικές θερμίδες.

 

  • Συμβάλλει στην Πρόληψη της Οστεοπόρωσης

Το ανθρακούχο νερό έχει αποδειχτεί πως μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, βοηθώντας τον οργανισμό να διατηρήσει πολύτιμες ποσότητες ασβεστίου στο σώμα, και εμποδίζοντας άλλες τροφές να το απορροφούν από αυτό σε μεγάλες ποσότητες.

 

Ναι, το ανθρακούχο νερό μπορεί να ωφελήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την υγεία των μελών ολόκληρης της οικογένειας, από τα μικρά παιδιά ως τα πλέον ηλικιωμένα μέλη της.

Πώς μπορείτε να το εξασφαλίσετε στην αγνότερή του μορφή και σε άφθονες ποσότητες για όλη την οικογένεια; Ανακαλύψτε το πατώντας εδώ!

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας

StrausPopUpBanner