Όλοι γνωρίζουμε πως το νερό είναι το πλέον υγιεινό ρόφημα, καθώς έχει άφθονα οφέλη για κάθε ιστό του σώματος δίχως να επιβαρύνει τον  ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό, όμως, που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι οι ώρες κατά τις οποίες η κατανάλωση νερού είναι πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό.

Μία από αυτές τις περιστάσεις είναι αμέσως πριν ξαπλώσετε για τον νυχτερινό σας ύπνο. Ας δούμε γιατί.

 

Ένα Ποτήρι Νερό Προτού Ξαπλώσετε – Πώς Ωφελεί το Σώμα σας  

Ένα ποτηράκι νερό λίγο πριν ξαπλώσετε είναι μια από τις πιο υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε. Έστω κι αυτή η μικρή ποσότητα είναι ικανή για να διατηρήσει σε άψογη κατάσταση τις λειτουργίες του σώματος για τις επόμενες 6 ή 7 ώρες και να το τροφοδοτήσει με τα υγρά που έχασε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και τα οποία δεν θα αναπληρώσει κατά τη διάρκεια του νυχτερινού σας ύπνου.

Επιπρόσθετα, το νερό που πίνετε πριν ξαπλώσετε διευκολύνει την καρδιά σας στην προσπάθειά της να στείλει οξυγονωμένο αίμα στα όργανα και τους ιστούς του σώματος, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση προβλημάτων υγείας που ίσως προκύψουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κατανάλωση κρύου νερού πριν την κατάκλιση επιτρέπει στο σώμα σας να ξεκουραστεί κατάλληλα και βαθιά και να αναπληρώσετε τις… μπαταρίες σας.

 

Το Νερό πριν τον Ύπνο Συμβάλλει στο Αδυνάτισμα!

Τα οφέλη της κατανάλωσης ενός ποτηριού νερού πριν τον ύπνο δεν σταματούν εδώ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν έρευνες που έχουν υποδηλώσει πως η συνήθεια αυτή συμβάλλει στο αδυνάτισμα – αρκεί το νερό που θα πιείτε να είναι κρύο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα σώματά μας πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για να διατηρήσουν ή να ανεβάσουν την θερμοκρασία τους, γεγονός που αυξάνει τον μεταβολισμό και καίει θερμίδες. Πράγματι, είναι αλήθεια πως τη νύχτα δεν καταναλώνουμε θερμίδες, συνεπώς καίμε θερμίδες που ήδη υπάρχουν στο σώμα μας.

Η κατανάλωση θερμού νερού πριν την κατάκλιση βοηθά επίσης το σώμα να «καθαρίσει» από τοξίνες και βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, μειώνοντας τον πόνο και άλλες εντερικές δυσλειτουργίες.

 

Εξισορροπημένη Θρέψη

Άλλο ένα ενδιαφέρον γεγονός για την κατανάλωση νερού πριν πέσουμε για ύπνο έχει να κάνει με τη γενικότερη ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων, των μετάλλων και των βιταμινών στο σώμα μας. Δρα ευεργετικά επίσης για τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα, όπως και για τη σωστή παραγωγή ορμονών και την αναπλήρωση των μυϊκών ινών, συμβάλλοντας σε μια εν γένει εξισορροπημένη θρέψη για το σώμα. Αυτή, με τη σειρά της, διασφαλίζει πως ο ύπνος μας θα είναι βαθύς και πραγματικά ξεκούραστος.

Συμπερασματικά, για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πόσο απαραίτητο είναι το νερό για το σώμα μας. Όταν δεν πίνουμε αρκετά αισθανόμαστε αδύναμοι, κουρασμένοι και πεινασμένοι -  ταλαιπωρώντας μας ίσως με ποικιλία συμπτωμάτων που δεν είναι πάντοτε άμεσα αισθητά. Το άφθονο νερό είναι επίσης απολύτως απαραίτητο για την καλή ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση, αποτρέποντας παράλληλα ενοχλητικούς πονοκεφάλους, λιγοθυμιές και, φυσικά, την αφυδάτωση. Όταν πίνουμε νερό στις σωστές ποσότητες και τις κατάλληλες ώρες, τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικότατα.

 

Με μια συσκευή νερού Strauss συνδεδεμένη απευθείας στην παροχή σας, θα βοηθήσετε εσάς και την οικογένειά σας να καταναλώνει περισσότερο, πεντακάθαρο, κρυστάλλινο νερό στις αγαπημένες σας θερμοκρασίες!

Μαθετε περισσότερα

Βοηθεια & Υποστηριξη

Επικοινωνηστε μαζι μας

Κατάστημα
Κορνηλίου, 4 Στρόβολος 2028, Λευκωσία

T: +357 22 44 18 28

Γραφείο
Ταχ. Θυρίδα 16216, 2087 Ακρόπολη, Λευκωσία

T: +357 22 87 95 25
F: +357 22 87 95 93

E: aykhome@cytanet.com.cy

ωρες Λειτουργίας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση και Τεχνική Υποστήριξη:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ώρες λειτουργίας καταστήματος:
08:00 – 17:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
09:30 – 13:30 (Σάββατο)

Ακολουθήστε μας

StrausPopUpBanner